V Hradci se objeví další mobilní služebny strážníků

Nový způsob, jak dostat strážníky blíž k občanům a návštěvníkům města, zkouší praktikovat královéhradecká městská policie. Do ulic vyslala tzv. mobilní služebnu. Ta nyní působí na Velkém náměstí. V budoucnu by služební dodávky měly být i na dalších frekventovaných místech ve městě. Informuje o tom Hradecký deník.

Mobilní služebna městské policie je vybavený vícefunkční automobil. "Používáme ji ve večerních a nočních hodinách k odvážení opilých lidí na záchytku. Na Velkém náměstí je nyní především nepřetržitá služba jednoho strážníka, který může reagovat na okamžitou situaci,“ řekl Hradeckému deníku ředitel Městské policie Hradce Králové Miroslav Hloušek. Cílem služebny není jen represe v podobě dohledu na platby za parkování, ale i služba občanům a návštěvníkům města. "Naše auto je vybaveno tak, že strážník ve službě může hlídat klid a pořádek či dávat botičky neukázněným řidičům. Jak jsme si praxí ověřili, strážník zde pomáhá turistům s informacemi, které s dopravou nemají nic společného. Například kde najdou informační středisko, kde je ten a ten hotel. Odpovídá i na mnoho dalších otázek,“ doplnil Hloušek. Strážník je také ve spojení s integrovanými záchrannými složkami nebo centrálou městské policie a může tak pružně reagovat na řadu vzniklých situací. Uvažuje se, že auto bude vybaveno i defibrilátorem.
Podobné mobilní služebny jsou v zahraničí obvyklé. V Hradci Králové by měly výhledově kromě velkého náměstí sloužit i na Masarykově náměstí, náměstí 28. října či Benešově třídě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme