V Hradci se možná bude hrát KHL

Prestižní Kontinentální hokejová liga KHL možná zakotví v Hradci Králové. Hradec Králové totiž v těchto dnech intenzivně jedná o usídlení nového klubu KHL s názvem Hradecký lev. Na východě Čech by tak mohli být k vidění hráči, kteří patří mezi světovou extratřídu.

"Kontaktovali nás zástupci KHL a organizačního týmu Sergej Zajcev a Otakar Janecký, kteří si pro nově připravovaný klub vybrali právě Hradec Králové. Hradecký lev by tak mohl jako první reprezentovat Českou republiku v této špičkové soutěži,“ vysvětlil královéhradecký primátor Otakar Divíšek.
Nový hokejový klub by se tak o hradeckou arénu dělil se stávajícím ligovým HC VCES, aniž by si vzájemně konkurovaly. Zřízení nového klubu a jeho provoz by neměl žádné nároky na městský rozpočet. „Organizátoři naopak chtějí HC VCES finančně podporovat a nabízejí zajímavé uplatnění v KHL i nejlepším odchovancům našeho hokeje. Dalším kladem může být i příliv nových investic, protože nový klub plánuje vybudovat ve městě zázemí pro své hráče. Nezanedbatelná je i možnost propagovat účastí v soutěži Hradec Králové prakticky po celém světě,“ doplnil Divíšek.
Se záměrem v úterý souhlasilo hradecké zastupitelstvo a primátor Divíšek na konci týdne odcestuje společně se zástupci hradeckého hokejového klubu do Moskvy jednat přímo s předsednictvem KHL o konkrétních podmínkách spolupráce. Pokud půjde vše bez problémů, nový klub by mohl v Hradci Králové vzniknout už v létě příštího roku.
Kontinentální hokejová liga je relativně nová soutěž, která vznikla v roce 2008, navazuje na ruskou Superligu a má ambice vytvořit evropskou protiváhu kanadsko-americké NHL. Kromě ruských týmů se jí účastní také kluby ze Švédska či Kazachstánu a jedná se o účasti finských, slovenských, německých a švýcarských týmů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.12.2009 13:19
Honza (neregistrovaný)
Tak kdyby byl april, tak to chapu...ale jestli je to pravda, tak to nechapu :), kazdopadne jen do toho a i s podporou investic mesta, protoze by nas po delsi dobe opet ukazalo ve svete :)....
17.12.2009 09:50
peta01 (neregistrovaný)
Myslím, že by primátor Divíšek a zastupitelé už měli přestat pít.
17.12.2009 20:53
robo (neregistrovaný)
Oboje v HK utopií..., ale víc bych věřil zbohatlíkům z Ruska než současnému vedení v HK...
17.12.2009 21:59
STDM (neregistrovaný)
A není to kachna? Proč by si zástupci KHL vybrali zrovna Hradec?<br />

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme