Štítky: | Magistrát | Opravy | chodníky |

V Hradci se budou opravovat chodníky, mosty i školy. Padnou na to desítky milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: hradeckralove.cz

Kilometry opravených chodníků, silničních povrchů, nové stromy i městský mobiliář, zimní údržba, vánoční výzdoba nebo provoz sportovišť, to vše během celého roku pravidelně zajišťují Technické služby Hradec Králové, a stejné to bude i letos. Vedle toho chystají také opravu zábradlí na mostu v Průběžné ulici nebo údržbu mostu Bailey Bridge. Rozsáhlou část letošních investic ale plánují zaměřit zejména na opravy komunikací nebo rekonstrukce škol a jejich zařízení.

„Technické služby Hradec Králové se ve městě starají o řadu věcí, ať se jedná o opravy a údržbu městského majetku a veřejného prostranství nebo květinovou či vánoční výzdobu našeho města, všechno vždy funguje jak má. V loňském roce se například podařilo vysázet více než šest stovek nových stromů v celkové hodnotě téměř jeden a půl milionu korun, probíhaly také opravy v devíti školách a dvou školkách. Za všechnu odvedenou práci pracovníkům technických služeb děkuji,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Hradecké technické služby také zajišťují provoz městských pohřebišť, čištění komunikací a veřejných prostranství, péči o vodní plochy a zdroje, zimní údržbu chodníků a vozovek, správu a údržbu dětských hřišť, správu areálu letiště, provoz útulku pro opuštěná zvířata a mnoho dalšího.

V letošním roce se kromě běžné péče o městský majetek chystají především opravy chodníků nebo komunikací, do této oblasti by mělo být investováno více jak 40 milionů korun. „Naplánované jsou opravy patnácti chodníků, například v ulicích Nezvalova, Příčná, Koutníkova, Hradecká, Exnárova, Kaplířova nebo Brandlova. Stejně tak dojde i na nové povrchy vozovek v ulicích Šmeralova, Divišova, Pražská nebo Nezvalova. Pro cyklisty budou v letošním roce vybudovány také nové cyklostojany v centru města,“ zmiňuje náměstek primátora pro oblast správy městského majetku Pavel Marek. Vedle těchto změn dojde i na úpravu a zkvalitnění prostoru Pod Strání, kde budou již zahájené práce pokračovat, dále veřejného prostranství u nádraží na Slezském Předměstí a rozšíření parkování v ulici Milady Horákové. Více než 30 milionů korun plánují technické služby investovat do stavebních úprav ve školách. „Připravené jsou v šesti základních školách a několika dalších mateřských školách, většinou se bude jednat o opravu oplocení areálů nebo sportovního zázemí. Například v mateřské škole ve Svobodných Dvorech bude třeba vyměnit okna, mateřská škola Josefa Gočára zase vyžaduje rekonstrukci kuchyně a v Jeslích Orlická musíme udělat novou střechu,“ doplňuje náměstek Marek.

V rámci údržby města a městského mobiliáře dojde ještě letos k několika změnám u zeleně na veřejných prostranstvích. „Připravujeme obnovu jedné řady stromů na Tylově nábřeží v úseku mezi Tyršovým a Pražským mostem, obnovu stromořadí v Úprkově ulici u zahrádkářské kolonie nebo rozvoj květnatých luk u fakultní nemocnice a v Šimkových sadech. Pokračovat budeme také v mozaikovém sečení, které si veřejnost velmi oblíbila. Z městského mobiliáře se letos chystáme opravit křížek ve staré části Třebše nebo fontánu na třídě Edvarda Beneše,“ uvádí ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Do ulice V Kopečku se opět vrátí stroje. Budou se opravovat kanalizace a vodovody

Od zítřka budou opět zahájeny práce na obnově vodovodu a kanalizace V Kopečku, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové dokončila obnovu vodovodu a kanalizace v ulici V Kopečku s koncem listopadu a nyní bude pokračovat…
Čtěte více

Velké náměstí by mohlo mít novou podobu. Do diskuze se zapojila i veřejnost

Sdílená zóna pro chodce, cyklisty i automobily, zeleň, nové osvětlení či zázemí pro konání akcí. Nejen tyto prvky přináší nový koncept studie rekonstrukce Velkého náměstí v historickém centru Hradce Králové. Město chce původní projekt upravit a doplnit o nové přístupy a…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme