V Hradci se bude putovat za strašidly

Zajímavý program pro děti i jejich rodiče je připraven na sobotní odpoledne do historického centra Hradce Králové. Děti a jejich doporovod budou mít možnost se seznámit formou zábavné soutěže s pohádkovými postavičkami, ale zároveň si budou moci prohlédnout i některé historické objekty.

Na putování za hradeckými strašidly se mohou děti společně s dospělými vydat v sobotu 23. října od 14 do 18 hodin do uliček starého Hradce Králové. „Pro děti od 2 do 12 let je připraveno osm zastavení na strašidelné stezce, kde budou spolu se strašidly a skřítky plnit různé úkoly. Na některých stanovištích se setkáte s postavičkami z knihy Marty Pohnerové Augustinovy pohádky. Chybět nebude například Krásník, Stoočník, Bílá paní, víla Pralinka či Lopuchová víla, vodník, do jednoho z lochů se však děti vydají i za čertem a čarodějnicí. Za splněný úkol dostanou potvrzení na vstupenku a všechny šikovné děti odměníme,“ přiblížila průběh akce její pořadatelka Helena Rezková s tím, že strašidelná zastavení budou situována ve sklepeních, na dvorcích a v zajímavých domech starého města. „Ráda bych poděkovala za vstřícnost všem majitelům domů, a to i soukromých, že umožnili akci uspořádat,“ dodala pořadatelka akce.
Vstupné pro soutěžící děti je 40 Kč, doprovod má vstup zdarma. Prodej vstupenek bude zahájen v 13.30 hod. na nádvoří Radnice čp. 1 na Velkém náměstí, na trasu se s podrobným plánkem můžete vydat do 17 hod.
Akce se koná s podporou statutárního města Hradce Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.10.2010 20:03
Hradecan  (Nováček)
tak putovat se ani nemusí,strašidla vidím dennodenně a skoro všude.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme