V Hradci řádí falešný policista, okrádá školáky

Závažný případ okrádání malých školáků byl zaznamenán v uplynulých týdnech na Moravském Předměstí v Hradci Králové. Muž, který se vydává za policistu, okrádá malé školáky. Jak informuje server novinky.cz s odvolání na královéhradeckou policejní mluvčí Annu Pešavovou, muž se dětem představí jako policista a pod různými záminkami od nich požaduje mobil nebo peníze.

Jen tento týden byly zaznemanány dva případy, od začátku školního roku už tři. Naposledy v úterý krátce po poledni oslovil neznámý muž osmiletého žáka základní školy. Oznámil mu, že přešel přechod na červenou a musí zaplatit pokutu. Muž se prokázal nespecifikovaným průkazem a na hlavě měl údajně čepici s nápisem policie. "Jelikož žák třetí třídy neměl peníze, doprovodil ho muž až domů. Následně v bytě odcizil mobilní telefon a tisíc korun. Potom odešel pryč,“ uvedla Pešavová. Podobný průběh měl i případ, který se stal o den dříve. Obětí se stal devítiletý školák. Také on si přivedl falešného policistu domů. Ten pak z bytu odcizil dva mobily v hodnotě 4500 Kč. Další případ, který vykazuje podobné znaky, byl zaznamenán již v první polovině září.
Podle poškozených žáků byl muž opálený, ve věku kolem 30 let, vysoký asi 180 centimetrů, štíhlé postavy a krátkých černých vlasů. Na sobě měl modré riflové kalhoty a černou mikinu s kapucí. Na hlavě měl černou čepici s nápisem policie. Podle dětí nehovořil plynně česky, zřejmě měl vadu řeči, údajně zadrhával.
Policisté uvítají jakékoliv informace, které by jim pomohly k rychlému dopadení pachatele. Policii mohou občané kontaktovat na bezplatné lince tísňového volání 158.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme