V Hradci proběhne setkání zaměřené proti islamizaci Evropy

Happening na oslavu občanských svobod a demokracie proběhne tuto středu odpoledne na Masarykově náměstí v Hradci Králové. Akce nese název "Happening za svobodu a demokracii, proti islamizaci Evropy“, podtitulem akce je "Vepřové a pivo v hlavní roli."

Svolavatel akce Pavel Pechánek chce poukázat na rizika islamizace společnosti. "Na Masarykově náměstí se bude od 16,15 do 17,30 veřejně grilovat vepřové maso a pít pivo. Bude se tedy dít to, co není v islamizované společnosti možné," uvedl Pechánek. Ten zároveň naráží na uvažovanou výstavbu mešity v Hradci Králové. "Považujeme případný vznik mešity nebo islámského centra (což je ve svém důsledku totéž) za nepříznivý signál pro naše město, region i celou ČR, neboť podobná místa v Evropě se stala opakovaně semeništěm fundamentalismu a nezřídka i militantního islámu, jež jsou přirozeně v protikladu k evropským hodnotám a obecně demokracii jako takové," uvedl.
Pechánek pracuje v současné době jako ředitel regionální pobočky zdravotní pojišťovny. Podle vyjádření, které poskytl našemu serveru, však akci svolává jako fyzická osoba, občan. "Jde o soukromou aktivitu mojí a mých několika přátel, ale hybatelem akce jsem já. Na toto se vztahuje jen oznamovací povinnost, kterou jsem řádně splnil" sdělil Pechánek. Jak dodal, účast na setkání přislíbili i někteří regionální politici.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.10.2010 16:36
xicht53  (Pokročilý)
Mečem a ohněm, v novodobém pojetí bůčkem a pivem, jal se opět novodobý křižácký rytíř hájit víru, tu jedinou a správnou. NOZOMI, to semeniště násilí, možná i s pomocí jeho plamenných uličních projevů skončilo dříve, než vůbec začalo a teď se objevil na obzoru jiný nepřítel evropských hodnot a demokracie, který musí být zničen. Ještě by se mohly na hranici kromě pašíka upalovat i osoby jiného vyznání. V tom tato církev praxi má.
Odpuštění jakého hříchu má přislíbeno za tuto kruciátu? Že by způsobení krachu té pojišťovny? :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme