V Hradci odstartoval divadelní festival

14. ročník festivalu Divadlo evropských regionů začal o víkendu v Hradci Králové. Jedna z nejvýznamnějších českých divadelních přehlídek potrvá do 30. června. Letošní ročník festivalu nabídne v průběhu 10 dnů více než 240 představení souborů ze 14 českých měst a 13 zemí Evropy. V rámci hlavního festivalového programu se představí 50 souborů, Open Air scénu letos ovládne 80 divadelních uskupení.

Divadelní festival se bude tradičně odehrávat na více místech centra města. Kromě Klicperova divadla se bude hrát například v nově zrekonstruovaném studiu Beseda, Divadle Drak, ale například i ve dvou divadelních šapitó v Žižkových sadech. Festivalovou atmosféru opět dotvoří řada otevřených vystoupení rozesetých po historické části města v rámci Open Air programu, na letní scéně Klicperova divadla se budou  konat každý večer tradiční koncerty pod širým nebem. Vystoupí zde například Michal Prokop, Vlasta Třešňák, Laco Déczi či kapela České srdce. Soubory z celé Evropy se opět rozutečou po parcích, náměstích, ulicích nebo podloubích města Hradce Králové, kde vytvoří typický festivalový rej.
Festival bude zakončen 30. června.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme