V Hradci možná vyroste Nová Alessandria

Výstavbu druhého domu v těsném sousedství současného hotelu v Hradci Králové plánuje majitel hotelu Alessandria. Podle projektu by v novém zařízení měly vzniknout nejen ubytovací kapacity, ale i luxusní manažerské byty, obchody a především parkoviště. Část stavby by měla sloužit jako parkovací dům až se 70 místy pro občany, návštěvníky blízké polikliniky i hotelové hosty.

Výstavbou Nové Alessandrie by se alespoň z části vyřešil nedostatek parkovacích míst v této části Slezského Předměstí. Město by současně získalo i chybějící ubytovací kapacity vyššího standardu. I když by projekt řešil dva z problémů, se kterými se potýká dnešní Hradec Králové, jeho osud je zatím nejistý.
Myšlenka výstavby v prostoru mezi Alessandrií a poliklinikou už nyní naráží na odpor obyvatel. Nelíbí se jim, že by stavba znamenala zásah do zeleně a možnou likvidaci parčíku. Podle představ investora by mělo padnout jen několik menších stromů. Jak zjistil Hradecký deník, lidé v okolí tomu ale příliš nevěří. „Dřív se stavěly králíkárny, ale aspoň mezi nimi vznikala zeleň. Teď se buduje luxus, ale beze stromů,“ řekl Deníku majitel vinného šenku v parčíku určeném pro zástavbu.
Podle vedoucího odboru hlavního architekta hradeckého Magistrátu Petra Brůny s výstavbou na místě parku dlouhodobě počítá i územní plán města. Současný záměr hodnotí Brůna jako zatím nejlepší. Kdo ale nakonec nezastavěnou plocha patřící městu získá, se nyní nedá odhadovat. Pokud radnice nabídne pozemek k prodeji, může se o něj podle architekta Brůny ucházet kdokoli.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme