V Hradci Králové vrcholí přípravy na volby

Už pouze pár hodin schází do doby, než se otevřou volební místnosti a začnou volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Přípravy na volby finišují na všech místech východních Čech. Například v Hradci Králové se před volbami zkoušela počítačová síť, prostřednictvím které se budou zpracovávat výsledky hlasování.
V souvislosti s volbami přijal volební štáb i bezpečnostní opatření. „Zvýšený dozor bude mít nejen Policie ČR, ale také městská policie. Nejedná se ale o žádná nadstandartní opatření,“ řekl tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda. Mnoho občanů využije také možnosti volit mimo místo trvalého bydliště. Hradecký magistrát vydal téměř tisícovku voličských průkazů, se kterými mohou lidé volit po celé ČR a také v zahraničí. Volit budou také nemocní a imobilní lidé i lidé ve výkonu trestu. „ Volit se bude ve vazební věznici. Okrsková komise přijde do objektu s přenosnou urnou. Ve zvláštním seznamu je tam zapsáno asi 300 voličů,“ přiblížil vedoucí správního odboru magistrátu Jan Kosina.
V Hradci Králové je zapsáno 78 194 voličů a pracovat bude 99 okrskových volebních komisí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.6.2006 14:25
Metař (neregistrovaný)
Repete
Vážené kolegyně a kolegové, přátelé
Obracím se na Vás s velmi závažným zjištěním. V pátek minulý týden někde vhodil do naší poštovní schránky reklamní leták s nabídkou prací (bohužel blíže nespecifikovaných). Ta firma se jmenovala čssd a byl tam takový zavalitý chlap s bradavicí a psali, "budu pro vás pracovat". Protože v brzké době očekáváme výměnu oken v našem panelovém domě, což, jak lze předpokládat, bude provázeno značným nepořádkem, který bude generovat potřebu opravdu důkladného úklidu, rozhodl jsem se, že nabídky využiji a toho chlapa si zjednám. Ve Zlatých stránkách jsem našel číslo firmy (296522111 - bohužel tam nebyla linka na oddělení příjmu objednávek) a dnes dopoledne jsem tam (za přítomnosti jednoho svědeckého kolegy a s hlasitě puštěným telefonem - abyste viděli, že nekecám) zatelefonoval. Na ústředně mě asi špatně pochopili, když jsem se pídil, že volám kvůli té nabídce prací a přepojili mě na personální oddělení. Snažil jsem se vysvětlit, že nechci zaměstnat, že situace je opačná, že oni nabízejí a já chci zjistit podmínky, jak to objednat, jak dopředu, kolik za to apod. Ta nesmírně hodná a ochotná paní někam odběhla, pak přiběhla a ptala se, jestli volám z vrátnice (ne, volám zvenku) a kde jsem to četl. Znovu jsem jí vysvětlil, že jsem to našel ve schránce a že mám zájem o úklid po výměně oken. Zeptala se, jestli jsem z firmy, která tu výměnu oken nabízí a provádí. Tak jsem jí znovu vysvětlil, že to je naopak, že si chci právě zjednat ten úklid, když se její firma nabízí, že bude pro mě pracovat. Ptala se, jestli to není nějaký předvolební trik. Ujistil jsem ji, že ne, že okna se určitě budou vyměňovat až po volbách, nejdříve v červenci. Nevím proč, ale chechtala se na celé kolo a když jsem ji poprosil, aby mě tedy přepojila jinam, bez dalšího slova zavěsila. Tak skončila má snaha, ulehčit manželce a sobě práci. Proto Vás chci upozornit, jestli si myslíte, že tahle firma bude pro Vás pracovat - není tomu tak. Mezi námi, on ten chlap až tak na velkého dříče a šikulu nevypadal - spíš tak něco mezi pinglem a vekslákem...¨

Hezký den,


P.S. Možná se mýlím a ta firma se prostě specializuje na něco jiného. Pokud byste měli zájem, za zeptání nic nedáte...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme