V Hradci Králové skočila linka důvěry

Projekt sdružení Linka důvěry v Hradci Králové byl z finančních důvodů zastaven. Další provoz krizové linky neschválil krajský úřad na základě nedoporučení zástupců obcí Královéhradeckého kraje, uvedla MF Dnes.
Jedním z důvodů byla malá vytíženost linky. Její zaměstnanci jsou ale přesvědčeni, že tato práce nebyla zbytečná a měla smysl, sdělil vedoucí linky Petr Bydžovský. Sdružení se nechce smířit se vzniklou situací a bude usilovat o získání finančních prostředků pomocí dalších projektů. Linka důvěry poskytovala anonymní telefonickou pomoc a lidé se na ni obraceli ve složitých životních situacích. Jednalo se například o ztrátu domova, traumatizující události, vztahové problémy, zdravotní potíže či závislosti. Na rozdíl od jiných poraden byl provoz linky nepřetržitý. Operátoři, kteří zde sloužili, byli proškolení odborníci a dokázali klientovi poskytnout základní terapeutickou pomoc a užitečné informace.
Již v roce 2004 provoz krizové linky ohrozila reorganizace poskytování sociálních služeb. Její zaměstnanci proto založili občanské sdružení, kterému se nakonec podařilo finanční prostředky zajistit. Zda bude opět úspěšné, není dosud jisté.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme