V Hradci Králové se letos prostaví miliardy

V největším městě Královéhradeckého kraje se letos prostaví miliardy korun. Bezesporu největší investiční akcí je přestavba bývalého hradeckého pivovaru na administrativní centrum krajského úřadu. Ta bude stát bezmála miliardu korun. Hradec Králové konečně začne stavět také autobusové nádraží, na něž lidé ve městě čekají už desítky let. V Hradci Králové tečou také velké peníze do výstavby nových bytů. Jedná se například o sídliště na Plachtě, kde do roku 2007 vyroste přes 400 bytů. Desítky bytových jednotek se už vloni začaly stavět také v Třebši a firma má výhledově zájem stavět dál.

Dokončena byla letos rekonstrukce budovy hradecké Filharmonie. Za opravy radnice zaplatila zhruba 100 milionů korun. Modernizovaný sál nabídne divákům odpovídající zvukový komfort a účinkujícím potřebné zázemí.
Několik desetiletí čeká Hradec na nové autobusové nádraží. Letos v závěru roku by se konečně měla rozběhnout první fáze jeho výstavby. "Dopravy před budovou hlavního železničního nádraží se první etapa zatím výrazně nedotkne. Tam se bude stavět až v dalších letech," uvedl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
Finanční prostředky směřují i do historického centra města. Na Malém náměstí padnou například nemalé peníze do rekonstrukce divadelní Besedy, malé scény Klicperova divadla. Pokračuje také výstavba nové vědecké knihovny za 400 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.11.2005 10:20
Jája (neregistrovaný)
Není lepší než je PROSTAVĚT za ně něco POSTAVIT ???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme