V Hradci Králové možná bude festival Rock for People

Obří festival Rock for People, který probíhal 12 let v Českém Brodě u Kolína, se letos pravděpodobně přestěhuje na hradecké letiště. Jak uvádí MF Dnes, rada města již schválila podmínky, za kterých se akce může v Hradci konat.
Podle informací tiskového mluvčího hradecké radnice Václava Svobody festival proběhne v termínu 4. až 6. července. Pořadatelé kromě nájemného za 16 dnů složí vratnou kauci ve výši 300.000 korun na úhradu případných škod. Dále areál letiště uvedou do původního stavu. Protože jednání ještě neskončila, pořadatelé neuvádějí podrobnosti. "Konkrétní informace sdělíme až na tiskové konferenci 13. března," řekl spoluorganizátor Radek Maliník. Rock for People by se tedy zařadil mezi ostatní  hradecké festivaly, ke kterým patří Jazz Goes To Town nebo Hip Hop Kemp.
V loňském roce Rock for People navštívilo rekordních  20 tisíc diváků. Na letošní ročník organizátoři pozvali z české scény jména jako Divokej Bill, Anna K., Kryštof a další. Z ciziny slibují hudební skupiny The Toy Dolls nebo Mory Kanté.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.3.2007 20:06
jezek (neregistrovaný)
Pokud je toto jediná kultura v Hradci, tak to tam mohlo klidně zůstat vojenské letiště. Je vidět, že si město evidentně neví s tímto prostorem rady.Provozování těchto akcí, které svým rámcem, tedy přesněji rámusem dosahují až 20 km od Hradce je skutečně zviditelnění na téma Hradec - Vaše dobrá adresa.
8.3.2007 15:56
manas (neregistrovaný)
jezek: no nevim, nerekl bych ze toto je jedina kultura v HK, ale ja jsem jako hradecka docela rad, ze se sem festak stehuje. Uz ted je tu Hip hop kemp, jazz jde mestem, divadelni festival, truckfest, tunung party, a mnoho dalsiho. Myslim ze to mestu jen prospeje, vice o nem bude slyset a vice bude videt.<br />
Nebo chcete aby HK bylo mestem kde po setmeni bude prazdno a vsichni budou sedet u televize???<br />
<br />
Ja tedy ne, a prichod dalsiho festaku jen vitam
9.3.2007 09:12
jezek (neregistrovaný)
Beru Tvůj názor, to je však jedna strana mince, druhá je potom chování některých účastníků. O tom jsem již loni a také včera mluvil s jedním z pořadatelů. Asi si málokdo uvědomí co to dá panu Maliníkovi práce, aby se tyto akce konali. Jinak mě jde hlavně o následné poškozování soukromého majetku, ale to Tě asi nebude moc zajímat.Jde jen o respektování obou stran, aby vše bylo OK!!
9.3.2007 12:25
stanan (neregistrovaný)
RE:
Na ochranu majetku osob tady je Policie nebo Městská, aspoň taky bude jednou něco dělat místo dávání botiček, buďte rádi že takhle velký akce tady jsou, jinak by po HK neštěkne ani pes, a lidi z fesťáků jezdí do města na nákupy nebo na jídlo do restaurací....
9.3.2007 16:00
Jirka-HK (neregistrovaný)
Rock for People
Super konečně pořádný festival bude v HK je to výborný tah naprosto to schvaluji.Rock tady v HK vždy chyběl.Pevně věřím že návštěvnost bude podstatně vyšší než v Českém Brodě.A zase jednou budeme mít alespoň něco lepší než Pardubice :-)) Už se těším a na 100%jdu na tento rockový festival když to skutečně bude zde na Hradeckém letišti.
13.3.2007 21:43
Jirka-HK (neregistrovaný)
Rock for People
www.rockforpeople.cz/index2.php asi by jsme umřeli než to tady zveřejní :-))
20.3.2007 15:26
Dan (neregistrovaný)
Jo jo
Jen více bordelu do tohoto města. Ten pozvedne prestiž nejvíc :-D.
Jsem rodilý hradečák ze Slezského, ale v tomto městě končím. To, co se tady děje za posledních asi 10 let je děs. CO se tu za tu dobu udělalo SKUTEČNĚ PRO OBYVATELE města?
Mějte se tu krásně a dohadujte se na fórech ...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme