Štítky: | Pro děti |

V Hradci je otevřené nové bludiště v kukuřici

bludiště
bludiště | autor: zdroj:kukuricaci.cz

Rádi si hrajete? Můžete zkusit nové bludiště v kukuřici. Procvičíte mysl a navíc na čerstvém vzduchu. V těchto dnech už je kukuřice dostatečně vysoká a tak je bludiště plnohodnotné. Nachází se naproti bývalé Gumovce u Piletického potoka, vedle hřiště je malý stánek, kde se zaplatí vstupné, k dispozici je také mapa bludiště, to pro lepší orientaci.

Otevírací doba bludiště je od pondělí do pátku od 10 do 20 hodin. O víkendu a ve svátky od 9 do 20 hodin. V případě nepříznivého počasí je bludiště zavřeno. Můžete zde parkovat přímo autem nebo využít MHD, vedle je zastávka akademika Bedrny. Z centra se sem dostanete MHD č. 13 (směr Rusek) a 15 (směr Letiště).

Délka trasy je 2400 metrů a cesta bludištěm zabere zhruba od 40 do 60 minut. Do bludiště můžete s kočárky i s pejsky na vodítku.

V bludišti je umístěno 8 herních tabulí, které jsou důležité pro naše hry. Na každé z nich se můžete dozvědět zajímavost o daném kraji. Dále na nich najdete obrázek se zvířetem (hra pro malé i velké) a QR kód (interaktivní hra). Hra pro malé i velké spočívá v hledání názvu domácího zvířete, které s Kukuřičáky bydlí v bludišti. S tajenkou vám pomohou obrázky na herních tabulích. Když uhodnete zvířátko na tabuli, máte jedno písmeno do tajenky. Za správnou tajenku dostanete odměnu v podobě placky z reflexního materiálu.Jak dlouho můžete bludištěm procházet? Třeba i jednu hodinu.

"Prosíme všechny návštěvníky, aby chodili pouze po vyznačených cestách a netrhali kukuřici. Kukuřice se posléze sklidí a zpracuje," uvádí se na webu kukuricaci.cz.

Kukuřičné bludiště pro děti i dospělé najdete na 25 místech České republiky. Všechny podstatné informace k jednotlivým místům najdete v přehledu bludišť. Každý kukuřičný labyrint má jedinečné plány cest, takže jich můžete navštívit víc. Bludiště z kukuřice jsou různě velká s rozlohou okolo 1 hektaru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

I letos můžete v Hradci Králové bloudit v kukuřičném poli

Pokud vymýšlíte na prázdninové dny program pro děti, máme pro vás tip. I letos patří k prázdninovým atrakcím v Hradci Králové kukuřičné bludiště. Tentokrát vzniklo ve Věkoších u železniční tratě a je větší než fotbalové hřiště. Trasa v kukuřičném labyrintu měří necelé čtyři…
Čtěte více

Hradecké jesle slaví. Jejich první svěřenci jsou dnes senioři

Chodili jste do hradeckých jeslí? Určitě jste nebyli sami, existují již šedesát let a za dobu jejich existence tudy prošlo bezmála tři a půl tisíce dětí, přičemž první absolventi tohoto zařízení jsou dnes na prahu seniorského věku. Oslavy 60. výročí, na které jsou zváni všichni,…
Čtěte více

PROSTOR PRO slaví letos osmnáctiny. Oslavovat chce s veřejností

Služeb nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Klídek v Hradci za patnáct let fungování využilo přes 4300 klientů. Letos si významné výročí připomíná také obecně prospěšná společnost POSTOR PRO. Je to právě 18 let od vzniku této organizace. Klienti malšovické dřevěnky nejsou…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme