V Hradci funguje interaktivní mapa parkovišť

Tento týden byla na našich webových stránkách oficiálně uvedena do provozu nová interaktivní mapa parkovišť. Nová služba je určena především pro motoristy, kteří autem jezdí do Hradce Králové. Mapa monitoruje parkoviště v širším centru města. Uživatel má možnost vyhledat si na webu seznam parkovišť v okolí lokality, do které jede a podle potřeby si vybrat parkovací místo, které mu nejvíce vyhovuje. Interaktivní mapa parkovišť vznikla na základě nepřehledné situace, která u parkování v Hradci Králové nastala poté, co systém parkování přešel pod správu společnosti ISP.

Uživatel mapy parkovišť snadno zjistí, kde najde možné plochy k odstavení vozu poblíž svého cíle a jak jsou daleko. Dozví se také řadu dalších podrobných informací o vybrané ploše, např. zda se za parkování platí a případně kolik, orientační kapacitu parkoviště a v neposlední řadě i reálnou šanci na zaparkování. Při vytváření mapy jsme monitorovali jednotlivá parkoviště v širším centru a zjišťovali jsme jejich obsazenost v době dopravní špičky. Návštěvník webu se tak bude moci na základěmapy rozhodnout, zda bude riskovat a vybere si parkoviště, které je blíž jeho cíle, ale šance na zaparkování je menší, než u místa, které je sice dál, ale není tak využívané. Jde samozřejmě o subjektivní hodnocení, které se může měnit jak v průběhu dne, tak i v průběhu roku.
Hledání na mapě parkovišť používá technologii od společnosti Google. Uživatel tak může vyhledávat podle přesných názvů ulic včetně čísla popisného i podle GPS souřadnic. Cíl je možné určit i kliknutím do mapy. Pro jednodušší a rychlejší hledání jsme pro návštěvníky vybrali nejčastěji hledaná místa, která jsme přehledně rozdělili do tématických kategorií. Službu mohou využít i firmy z Hradce Králové, které mají možnost odkaz s dostupnými parkovišti v okolí provozovny umístit přímo do svých stránek. Jejich zákazníci si pak snadnou najdou místo, kde mohou odstavit svůj vůz.
Interaktivní mapa parkovišť je k dispozici na https://www.hradeckralove.cz/doprava/parkoviste/
 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme