V Hradci dnes začala konference ISSS

12. ročník dvoudenní mezinárodní konference Internet ve státní správě a samosprávě začal v pondělí 6. dubna 2009 v Hradci Králové. Její součástí bude i letos vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší webové prezentace Zlatý Erb. Věnovat se bude také aktuálním otázkám eGovernmentu, elektronické legislativě, dalšímu rozvoji projektu Czech Point nebo bezpečnosti informačních systémů. Zajímavým tématem letošního ročníku se stanou také informační systémy měst, obcí a krajů a využívání tzv. městských karet, se kterými se setkávají už i občané Hradce Králové.

Hlavním posláním konference je výměna zkušeností v oblasti elektronické komunikace, využítí internetu v kontaktu občanů s úřady a popularizace elektronické společnosti. Konference si každoročně získává pozornost odborníků i laiků. Mezi přednášejícími letos budou předseda Senátu Přemysl Sobotka, předseda Nejvyššího kontrolního úřadu František Dohnal, prezident Hospodářské komory Petr Kužel nebo předseda Českého statistického úřadu Jan Fischer.
Populární součástí konference jsou soutěže o nejlepší webové prezentace. Každoročně jsou oceňovány projekty, které významně přispějí k rozvoji informační společnosti, nejlepší webové stránky a elektronické služby obcí a měst, prezentace dětí a mládeže nebo nejlepší elektronické služby knihoven. Právě v poslední kategorii podle poroty letos za návštěvu rozhodně stojí stránky Vědecké knihovny v Olomouci, Městské knihovny v České Třebové a Městské knihovny v Lokti, které ve svých kategoriích obsadily první místa.
Záštitu nad letošním ročníkem konference ISSS, který se nese v duchu českého předsednictví Radě EU, převzali premiér Mirek Topolánek, ministr vnitra Ivan Langer a Asociace krajů ČR.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme