V Hradci dnes otevřou další dvě sportoviště

Hradecký magistrát dnes zprovozní dvě hřiště zařazená do projektu Školní hřiště. Půjde o sportoviště při ZŠ Úprkova a při ZŠ Pouchov.
Na výstavbu Duhového hřiště při ZŠ Úprkova město získalo příspěvek ve výši 2 milionů korun od Nadace Duhová energie. Celkové náklady na tuto stavbu přesahují 4 470 tisíc korun včetně DPH. "Z rozpočtu magistrátu města tak bude uhrazena částka 2470 tisíc korun a daň. Stavební práce byly zahájeny v červenci a dokončeny na konci měsíce srpna. Práce na víceúčelovém hřišti s umělým povrchem zahrnují atletickou dráhu, chodník, terénní úpravy, odvodnění drenážním systémem a oplocení," řekl náměstek primátora Martin Soukup.
Stavba školního hřiště ZŠ Pouchov byla zahájena v polovině května. Nákladem 7,4 milionu korun vznikla atletická a rozběhová dráha pro skok do dálky s umělým povrchem, nebude chybět ani hřiště pro malou kopanou a vrh koulí. Stavební práce zahrnovaly rozvod vody, odvodnění drenážním systémem, terénní a sadové úpravy a oplocení. V příštím roce město plánuje zrekonstruovat školní hřiště při ZŠ Plotiště a ZŠ Habrmanova.
Projekt s názvem "Školní hřiště" zahájil hradecký magistrát v roce 1998. Záměrem je bezplatné zpřístupnění školních hřišť veřejnosti v době, kdy není hřiště využíváno školou. Tato aktivita je jednou ze součástí preventivních aktivit města a je zaměřena především na děti a mládež.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme