V Hradci chybí tisíce parkovacích ploch

V Hradci Králové chybí tisíce parkovacích míst. Situace je nejhorší na Velkém náměstí, pak ve Sborovské ulici kolem nemocnice, dále na Tylově nábřeží a v Havlíčkově ulici. Radní města ale tvrdí, že se to velmi brzo změní.
Jen v centru Hradce Králové je přitom na osm tisíc míst. Za okruhem je zhruba dalších osm tisícovek placených či neplacených ploch. „O problémech s parkováním víme a budeme je radikálně řešit,“ řekl tiskový mluvčí hradeckého magistrátu Václav Svoboda. Město i soukromí investoři připravují stavbu několika tisíců míst na parkování, a to většinou v krytých garážích.“Parkovací místa vzniknou například v sídle krajského úřadu, u autobusového nádraží, u Aldisu a přestavovat se bude na parkoviště i bývalá továrna Katschnerka,“ dodal Svoboda.
Neukázněným řidičům, kteří parkují na místech k tomu nevyhrazeným, hrozí v nejhorším případě až odtah vozidla. Za úplný odtah se složením vozu na letišti se platí kolem 1300 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme