V Hradci bude více strážníků

Královéhradecká městská policie se v následujících měsících výrazněji rozroste. V roce 2007 by se měl počet strážníků zvýšit o pětinu. V současné době slouží u Městské policie v Hradci Králové 100 strážníků, příští rok by jich ale mělo být 120.
Jak uvedl ředitel městské policie Miroslav Hloušek, nárůst si vyžádalo zejména zajištění nejkritičtějších míst ve městě v denní i noční době. Jedná se především o městskou památkovou rezervaci a Eliščino nábřeží. Počet strážníků se přitom výhledově ještě zvýší. Posílení hlídek bude nutné po zprovoznění autobusového terminálu a také v okrajových částech města.
Navýšení počtu strážníků však není jedinou změnou, která městskou policii čeká. "V co nejkratší době bychom také rádi vyřešili centralizaci několika služeben Městské policie do jednoho objektu, a to co nejblíže středu města." uvedl Hloušek. Podle něj současné uspořádání rozdrobuje síly, nabízí malou zastupitelnost a přináší zvýšené náklady na provoz. V okrajových částech města by však služebny měly zůstat zachovány.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.11.2006 17:26
Kesy (neregistrovaný)
Víc strážníků...
Proč víc strážníků když se dle článku z tohoto archivu kriminalita snižuje? No, jen aby ti strážníci byli vidět na správných místech, ve správnou dobu a za každého počasí, že?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme