V Hradci bude opět velká letecká přehlídka

Velká letecká přehlídka se vrací na hradecké letiště. Akce, která přijde na šest až sedm milionů korun, má mimo jiné prověřit technické možnosti hradeckého letiště pro možný návrat mezinárodní přehlídky CIAF.

Pořadatelé dvoudenní přehlídky International Flying Display slibují návštěvníkům plnohodnotný program. Akce proběhne na letišti v Hradci Králové 14. a 15. června. "Předpokládáme čtyři až pět hodin letového programu denně. Naší snahou je nabídnout zastoupení akrobatických skupin na proudových letadlech a skupinovou i sólovou akrobacii. Jednáme také o účasti stíhačky F 16 z Belgie či Nizozemska a Gripenů naší armády," uvedl jednatel společnosti Czech Airshow Agency Aleš Cabicar. K vrcholům leteckého dne bude patřit představení špičkových francouzských pilotů na českých strojích L 39 Albatros, kteří létají  pod  názvem Breitling Jet Team. Letecký den bude probíhat ve znamení výročí vzniku republiky a nebude zde chybět vystoupení historických strojů. "Chceme občanům Hradce a širokého okolí nabídnout zase kvalitní letecký den a oživit tradici. Letos to bude jediná akce tohoto druhu v Hradci. Zastupitelstvo  na ni schválilo dotaci dva miliony korun," řekl náměstek primátora Josef Malíř.
Podle pořadatelů Aleše Cabicara a Jaroslava Suka by se mohl CIAF vrátit do Hradce již příští rok. Tato mezinárodní přehlídka se zde konala v letech 1993 až 2002. Desátý ročník byl přestěhován do Brna, protože hradecké letiště opustila armáda a technické vybavení nevyhovovalo pro tak velkou akci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme