V Hradci bude manifestace za odvolání primátora

Výzva občanům Hradce Králové na účast v manifestaci za odvolání primátora města Otakara Divíška se objevila v těchto dnech na vchodových dveřích některých domů v centru Hradce Králové. Jak uvádí Hradecký deník, za výzvou stojí Hradecká občanská iniciativa (HOI), která hájí zájmy lidí při plánovaném prodeji několika desítek městských domů v centru města.

HOI svolává účastníky manifestace na pondělí 27. dubna na Masarykovo náměstí. Její účastníci by se pak měli přesunout před budovu magistrátu. HOI již v pondělí 20.4. podala na magistrát návrh na odvolání primátora. Podle Hradeckého deníku připojilo pod návrh svůj podpis už přes tři stovky občanů. odvoláním by se mohlo zabývat zastupitelstvo města v úterý 28.4. Signatáři manifestace předem předpokládají, že primátor nebude odvolán. "Je nám jasné, že koalice primátora neodvolá. Jde nám o to, aby si uvědomili, že jsou tam z vůle lidu a nemohou si dělat co chtějí,“ řekl předseda HOI Pavel Raiter.
Oficiálním důvodem pro odvolání primátora z funkce je jeho vyjádření v radničním zpravodaji Radnice z loňského listopadu. V něm Divíšek uvedl, že "první povinností demokraticky zvolených politiků je upřednosňovat zájmy většiny na úkor menšiny." Toto vyjádření je podle signatářů návrhu v rozporu s Ústavou České republiky. Divíškovu aroganci a xenofobní názory dle HOI odráží i jeho výrok, kdy lidem, kteří nemají na bydlení v Hradci Králové, doporučil, aby se odstěhovali z města na venkov.
Podle primátora Divíška jde ze strany HOI o účelový nátlak, jehož cílem je snížit cenu prodávaných bytů. "Považuji to za nátlak na snížení ceny prodávaných domů. Odvolat mě mohou jedině zastupitelé, nebo odejdu sám, skončí volební období nebo budu muset umřít,“ citoval Hradecký deník Divíška.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.4.2009 20:18
Brain (neregistrovaný)
Já osobně rozhodně na Masarykáč jdu. A co vy občani? Necháte si pořád všechno líbit? Vysoké nájmy ve městě, mafiánské praktiky Města a firmy ATOL, odprodej městských bytů za mafiánskou cenu, hrozící zničení lokality Plachta, nesmyslné sklady v Březhradě, které mají stát 60 m od tamních paneláčku, atd... Zamysleme se!
23.4.2009 07:59
RaF (neregistrovaný)
Pokud by se mělo o cikány z Okružní, ač pana Divíška nemusím, v tomto směru mu dávám za pravdu všema deseti.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme