V Hradci bude filmová přehlídka Febiofest

V měsíci dubnu se po několikaleté přestávce Hradec Králové zařadí mezi deset českých měst, ve kterých proběhne Febiofest. Jedná se o regionální přehlídku mezinárodního festivalu filmů, televize a videa.
Během čtyř dnů si může i náročný divák vybrat ze širokého spektra filmových žánrů. K nejzajímavějším titulům, které zde budou promítnuty, patří bezesporu koprodukční film „Černá Dálie“ a světová novinka „Marie Antoinetta“ v režii Sofii Copoly. V rámci přehlídky Febiofest Junior čekají na dětského diváka filmy „Fakír“, „Bombaj volá“ či japonská „Vodní květina“. Česká tvorba však v tomto ročníku není zastoupena. Jak uvedl Miloš Vognar z pořadatelské agentury, Febiofest se uskuteční v hradeckém artkině Centrál a výše vstupného bude 39 až 79 korun.
Hradec Králové náleží mezi města, která podporují kvalitní kulturu. Febiofest se tak opět zařadí mezi projekty, které zde mají své místo. Lze uvést například festival dokumentárních filmů Jeden svět, Sdružení amatérských filmařů, světový festival UNICA nebo Filmový klub.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme