V Hradci bude anglické gymnázium

Nové anglické gymnázium by mělo vzniknout příští rok v areálu Střední odborné školy podnikatelské v Hradci Králové. Jak uvádí dnešní MF Dnes, půjde o první anglické gymnázium v kraji.
"Otevřením gymnázia chceme mezeru v nabídce středních škol vyplnit. Škola bude soukromá. Kolik tříd otevřeme, se ukáže podle zájmu studentů. První ročník zřejmě nebude kapacitně omezen,“ řekl deníku Vladimír Zelinka, ředitel Střední odborné školy podnikatelské v Hradci Králové. První ročník bude věnován především intenzivní výuce angličtiny. Podle Zelinky totiž nejsou znalosti angličtiny u absolventů základních škol na takové úrovni, aby v ní mohly být vyučovány i odborné předměty. Na škole se totiž bude vyučovat pouze anglicky.
Vznik soukromého anglického gymnázia má zelenou i u úředníků. Podle Jany Fišerové z krajského úřadu má škola dokonce šanci získat zajímavé granty.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme