V historickém centru došlo ke změně dopravy

Z důvodu probíhající rekonstrukce studia Beseda došlo v průběhu tohoto týdne ke změně dopravního režimu na starém městě v Hradci Králové. Až do 31. 12. 2006 bude provoz v historickém centru jednosměrný.
Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, vjezd na Malé náměstí bude Mýtskou ulicí, výjezd z Velkého náměstí ulicí v Kopečku. Přístup pro ZTP občany a dětské kočárky je zachován jak ulicí Mýtskou, tak ulicí V Kopečku. Parkovací a zásobovací režim se v historickém centru nemění.
Rekonstrukce Besedy byla zahájena na sklonku minulého roku. Objekt, který je součástí městské památkové rezervace a je dnes v havarijním stavu, bude sloužit jako druhá scéna Klicperova divadla s kapacitou pro 160 diváků. Součástí řešení je také vybudování prostor pro krátkodobé ubytování umělců a úprava přilehlé městské terasy pro bezbariérovou únikovou cestu z divadla. Rekonstrukce, která by měla být dokončena v dubnu 2007, přijde na 72,3 milionu korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme