V hale hradeckého nádraží vznikne nový supermarket

Halu hlavního nádraží Českých drah v Hradci Králové čekají v nejbližších týdnech rozsáhlé stavební úpravy. Přímo v hale se totiž začne ještě letos stavět nový supermarket obchodního řetězce Pont.
Jak uvádí ve svém regionálním vydání MF Dnes, samoobsluha bude stát v místech dnešního oddělení zavazadel ve středu haly. To bude znamenat úplné zrušení prodejních stánků a přesunutí oddělení zavazadel. "Provozovatelům stánků budou postupně končit smlouvy, které již neprodloužíme,“ řekl deníku vrchní přednosta Správy dopravní cesty Českých drah v Hradci Králové Petr Končický. Pro stánkaře půjde o citelnou ztrátu, o výstavbě nové samoobluhy však vědí už delší dobu a proto pro ně stávající situace není překvapením.
Společnost Pont provozuje supermarkety v objektech nádraží i na dalších místech republiky. V nabídce obchodu by mělo být zhruba pět tisíc položek zboží, převážně potraviny, nápoje, občerstvení či noviny a časopisy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
4.11.2004 08:56
Radek (neregistrovaný)
"supermarket"
Jenom abych předešel supermarketové histerii - v Plzni na nádraží má tento řetězec také jeden "supermarket" - je veliký asi jako větší trafika :-) Je tam všechno docela předražené, nicméně v nouzi nejvyšší se to hodí. Stánkaři jsou určitě o něco levnější, ale osobně dám přednost jisté kulturnosti a "učesanosti" celého nádraží. Mimochodem, nemusíme stále jenom kritizovat - opravené nástupiště a podchody jsou moc hezké a myslím, že hradecké nádraží už ostudu nedělá, ba naopak.
5.1.2005 15:50
hradečák (neregistrovaný)
Supermarket? na nádraží
S tím "hypermarketem" jděte do ... Zajeďte si třeba do Pardubic - to je nejblíž. A uvidíte, posoudíte. Je to kulturní prodej na celkem malém prostoru a přispívá k upravenému vzhledu nádraží.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme