Štítky: | Sport | Slavia | sportoviště |

V hale hradecké Slavie je nyní rušno. Opravuje se podlaha, na řadu přijde i zázemí a střecha

V hale Slavie vládne čilý stavební ruch.
V hale Slavie vládne čilý stavební ruch. | autor: FB Jakuba Lejska

Víceúčelová hala hradecké Slavie prochází v současné době velkou rekonstrukcí. Práce začaly přibližně v polovině června. Sportovcům bude k dispozici nová palubovka, ta bude k dispozici už v polovině září. Těšit se mohou i na novou střechu a další zázemí. Vše má být hotové do konce roku. Informaci přináší Hradecký deník.

Po zhruba 30 letech se hala hradecké Slavie dočká nové palubovky. Výměnu podlahy bude platit z větší části město, které poskytlo jednotě dotaci ve výši 10,8 milionu, částečně pak pomůže i ministerstvo školství.

Staré smrkové parkety nahradí nové dubové. Hotovo by podle předsedy TJ Slavia Hradec Králové mělo být v polovině září. „Pevně věřím, že termín dokončení bude splněn. Sice jsme některé letní akce museli kvůli opravám letos zrušit, ale určitě budeme chtít v hale opět co nejdříve začít trénovat,“ řekl Deníku Jakub Lejsek.

Podlaha není to jediné, co bude na hale opraveno. Na řadu přijdou toalety a šatny v patře haly. A během měsíce by se měli přidat ještě dělníci, kteří se vrhnou na střechu. „V dubnu se nám podařilo získat dotaci 22 milionů z ministerstva na novou střechu. Do října by měla být hotová,“ vysvětlil Lejsek s tím, že střecha či toalety se mohou dokončovat už během provozu haly.

Hala hradecké Slavie je podle Lejska největší víceúčelovou halou v zemi. „Šest volejbalových kurtů vedle sebe nikde jinde nenajdete. Právě volejbalisté využívají halu nejvíce. Chodí do ní ale i pozemní hokejisté, házenkáři nebo gymnasté. Jednou za čas třeba i lukostřelci, pro něž byla původně před padesáti lety navržena,“ dodal předseda jednoty.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Hala Slavie bude patřit městu. To do ní investuje desítky milionů

Každoročně město Hradec Králové přispívá klubu TJ Slavia na provoz a nutné opravy její haly v Orlické kotlině, největšího sportovního zařízení tohoto druhu v republice. V roce 2018 město poskytlo dotaci téměř jedenáct milionů korun na novou palubovku. Nyní je potřeba za zhruba…
Čtěte více

Díky městským dotacím se tenisté dočkají nové antuky a další sportovci tribun či šaten

Mezi provozovatele sportovišť rozdělí město Hradec Králové dotace ve výši více než 4,16 miliony korun. Třeba TJ Sokol Hradec Králové bude moci zastřešit tribuny a hlasatelny a tenisté se dočkají generální rekonstrukce a výměny povrchů devíti antukových kurtů. Město tak…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme