V červenci začne administrativní centrum sloužit stavbařům

Již koncem července začnou prostory budoucího Administrativního centra Královéhradeckého kraje sloužit prvním "obyvatelům". Těmi se přechodně stanou stavbaři, kteří dosud sídlí v buňkách v Komenského ulici u zimního stadionu. Z tohoto místa začátkem srpna buňky zmizí a stavbaři začnou na jejich místě budovat nové schodiště, které po biskupských terasách propojí Komenského ulici s areálem administrativního centra.
Jak uvedl tiskový mluvčí kraje Imrich Dioszegi, stavbaři využijí dočasně pro účely svých kanceláří osm místností v historických budovách v Soukenické ulici, které již mají hotové vnitřní omítky a na podlahách provizorní krytiny. Tyto budovy již pokrývají nové střechy a nyní se v nich montují příčky a podhledy. "V těchto místnostech budou chybět již jen malby a originální  podlahové krytiny, jejichž pokládka bude provedena těsně před předáním stavby," řekl radní Královéhradeckého kraje Tomáš Šubert.
Rozpracovány jsou i další prostory. Bývalé ležácké sklepy již mají nová okna do dvorní části ve druhém podlaží. V budovách, které bude využívat Univerzita Hradec Králové, nyní probíhá betonování, pokládají se nové hydroizolace. Také se začalo pracovat na výstavbě nového centrálního schodiště.
V objektech bývalé sladovny se již podařilo dokončit nové nosné konstrukce, v současnosti zde probíhá instalace elektrických rozvodů, topení či vnitřní jádrové omítky.
Stavbaři nezůstanou jedinými neúředními uživateli administrativního centra: po dokončení bude areál sloužit vedle úředníků také studentům, návštěvníkům restaurací či obyvatelům města, kteří budou moci využívat garáže v areálu. Ten otevře lidem dosud nepřístupné historické části krajského města. Nové schodiště na terasách nabídne nové spojení s historickým jádrem Hradce. Předpokládaný termín dokončení administrativního centra se zatím odhaduje na srpen příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme