V centru Hradce začne výstavba druhého parkovacího domu

Stavební povolení na výstavbu parkhausu Katschnerka ve Wonkově ulici obdržela v uplynulých dnech firma Atol, která provozuje parkovací systém v Hradci Králové. Parkovací dům, který vyjde zhruba na sto milionů korun, má být dokončen na podzim příštího roku.

Stavební povolení nabylo právní moci 4. března a výstavba potrvá maximálně osmnáct měsíců. Podle tiskového oddělení firmy Atol již v dubnu začnou demoliční práce a přibližně o měsíc později bude zahájen archeologický průzkum na území staveniště. Pro motoristy vznikne v parkhausu 502 parkovacích míst V plánu je také poskytování drobných služeb z oblasti motorismu, jako dlouhodobé parkování motocyklů, prodejní místo pro parkovací karty. Dále budeme nabízet komerční prostory k pronájmu pro prodej tiskovin, jízdenek MHD, půjčovnu kol a další služby pro kvalitní servis motoristům.
První parkovací dům v Hradci byl zprovozněn v prosinci minulého roku. V garážích, které se nachází pod objektem bývalého pivovaru, je k dispozici přes čtyři sta parkovacích míst. Společnost Atol investovala do technologie a zařízení tohoto parkovacího domu zhruba 2,5 milionu korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.3.2008 17:17
Honza (neregistrovaný)
Zni to velice zajimave, ale neco mi rika, ze tam budou takove sazby, ze motoristi budou hledat znovu alternativu. Nevim co tim mesto sleduje. Ale je nyni nirmalni, ze pokud ma nekdo problem, da ho nekomu jinemu a ten nas, normalni lidi opet natahne. Zajimalo by, kolik uredniku muze zdarma parkovat. Je to spina. Staci se podivat na parkoviste u Aldisu, je to v centru a nikdo tam neparkuje a pritom je to v centru. Myslim, ze kdyby mesto postavilo parkovaci dum a dalo cenu napriklad 10/hod az do 4hod, pak 6hod/60 a 12hod/100, tak by se o tom dalo rict, ze je to dobra prace, ale obavam se, ze cena bude neumerna. A ke vsemu, kdyz sem si to precetl, tak mi prijde, ze tento clanek a vubec posledni dobou clanky zde jsou jednosmerne a neobjektivni. Chce se zvracet, obacne jsou stale vice apaticti vuci vsem problem a mesto a stat s nama dela co chce...
1.4.2008 22:14
rzr (neregistrovaný)
Zajímalo, by mne, jak je využit stávající parkovací dům pod pivovarem? Jak bude řešen příjezd do nového parkovacího domu, už teď se nedá Wonkovou a Hořickou ulicí projet a pokud se tam nahromadí dalších 500 aut, tak bude celá ta oblast jedním velkým parkovištěm. Co se týká cen a záměrů města, tam bych nechtěl předjímat, ale on nakonec třeba nebude mít nikdo důvod v HK parkovat.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme