V centru Hradce se zbortily hradby

Krátce před sobotním polednem došlo k sesuvu části městské hradby v centru Hradce Králové u Adalbertina na třídě ČSA. Na místo byli ihned přivoláni hasiči, kteří pomohli vyprostit zavalená vozidla a prostor zajistili tak, aby nedošlo k žádné další majetkové či zdravotní újmě občanů. V pondělí posoudí celou záležitost objednaný statik.

Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková, došlo k poškození tří vozidel, která parkovala na parkovišti pod zdí, jež se na auta sesunula. Krátce po pádu zdi dorazili na místo pracovníci odboru správy majetku města společně se zástupcem Technických služeb města Hradec Králové. Ti informovali na místě poškozené o dalším postupu a pořídili potřebnou fotodokumentaci pro další šetření.
„Jde o historickou městskou hradbu, která byla součástí původního opevnění, avšak nejevila žádné vnější známky poškození. I když jde o nepříjemnou událost, nedošlo naštěstí k žádné újmě na lidském zdraví,“ vyjádřil se na místě krátce po sesuvu primátor Zdeněk Fink.
Událost bude prošetřena v součinnosti s příslušníky Policie ČR, kteří také dorazili na místo krátce po sesuvu. Prostor je střežen strážníky královéhradecké městské policie, kteří vyzývají občany k opatrnosti na místě.
„Žádáme občany, aby se nepřibližovali bezprostředně k místu sesuvu a aby respektovali ochranné značení v prostoru parkoviště u hradby i nad ní,“ upozorňuje Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové.
Městské hradby v Hradci Králové procházejí postupnou rekonstrukcí. V současné době probíhají práce na hradbách pod kanovnickými domy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
27.3.2011 09:19
Lenka  (Nováček)
Často čtu tyto zprávy, jsou většinou zajímavé a aktuální. Jen mi u nich chybí alespoň jeden obrázek, aby byl člověk víc v obraze ;)
L*

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme