V centru Hradce Králové hrozí kolaps s parkováním

Kritický nedostatek parkovacích míst může způsobit již v nejbližších dnech kolaps v parkování v centru Hradce Králové. Důvodem je dočasné zrušení jednoho z největších hradeckých parkovišť v těsné blízkosti autobusového nádraží Koruna mezi Puškinovou a Zamenhofovou ulicí.
Parkoviště nacházející se na strategickém místě u vlakového i autobusového nádraží bylo tento týden dočasně uzavřeno kvůli výstavbě dopravního terminálu. Plocha parkoviště bude sloužit regionální autobusové dopravě, která na něm bude mít svá stanoviště po započetí prací na Riegrově náměstí. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, jde sice o dočasné opatření, ale potrvá až do konce letošního roku. Na parkovišti nyní probíhají přípravné práce, autobusy na něj začnou zajíždět 16. dubna.
Oficiální kapacita plochy je 180 vozů, podle našich zjištění se na něj však vešlo přes 200 aut. Přes den přitom bylo parkoviště vytíženo prakticky stoprocentně. Náhradní místo k parkování placené ani neplacené však připraveno není. "Parkoviště bude zrušeno bez náhrady. Město nedisponuje jinými pozemky, které by mohlo nabídnout," uvedl Svoboda. Všechny tyto vozy tak patrně budou stát v okolních ulicích, kde už nyní je míst k odstavení vozidla nedostatek. Nejde přitom o zanedbatelný prostor. Pokud by se z těchto za sebou podélně stojících aut vytvořila kolona, dosáhla by délky zhruba jeden kilometr.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme