V centru Hradce již zadarmo nezaparkujeme

Společnost Atol, která v Hradci Králové zajišťuje parkovací systém, včera rozšířila placené parkovací zóny. Od příštího týdne se bude platit všude uvnitř městského okruhu. Informuje o tom MF Dnes.

Krajské město je nyní rozděleno na modré, zelené a červené zóny a podle nich se musí řidiči řídit. „Modré zóny jsou určeny k parkování lidí, kteří tam bydlí. Zelená zóna je smíšená, jsou v ní parkovací automaty a mohou tam parkovat hosté, rezidenti i abonenti s platnou kartou,“ sdělil Mladé frontě vedoucí provozu společnosti Atol Jiří Junek. V červené zóně platí stejná pravidla jako v zóně zelené, ale některé poplatky za parkování jsou nižší.
Platit se začalo včera v Labské kotlině I. a od pravého břehu Labe až po Střeleckou ulici. Zpoplatnění se týká i třídy Karla IV. a Ulrichova náměstí.
Společnost Atol si od těchto kroků slibuje mnoho. „Z města by měly zmizet vraky aut, přívěsy všeho druhu a nepoužívaná vozidla. Cílem je umožnit parkování zde bydlícím rezidentům a abonentům, kteří zde podnikají. Předpokládáme, že se střed města uvolní a bude zde lepší možnost parkování i pro hosty,“ dodal Jiří Junek.
Toto rozšíření placených míst se však od původního plánu hodně liší. Podle MF Dnes se nové parkomaty měly instalovat až po dostavění parkovacího domu. Ten by měl ale být dostaven nejdříve za rok. V roce 2008 se už s dalším rozšiřováním placených míst nepočítá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
7.10.2008 17:25
rzr (neregistrovaný)
Střed města se uvolní, přestanou tam hlavně překážet auta zákazníků.
8.10.2008 13:40
radouš (neregistrovaný)
Stále více se mi chce z Hradce odstěhovat. Nebude dlouho trvat a firma Atol zajistí v Hradci i placení mýtného! Co nás ještě horšího může potkat od těchto úžasných radní.
8.10.2008 16:04
hradečák800 (neregistrovaný)
Všichni by se měli na nějaké placení vykašlat. Tihle zloději za chvíli budou chtít platit i za vzduch. Co nám za ty peníze za parkovné ti pacholci dají???
8.10.2008 16:08
hradečák800 (neregistrovaný)
Je úplně jedno, kdo tam sedí. V Hradci se bude pořád něco dít a firmy se budou prát o lukrativní zakázky a strkat tučné obálky do kapes zastupitelů. To se ostatně určitě děje i teď, protože takové nehoráznosti, jako je smlouva s těmi podvodníky, co vybírají parkovné, se přece nemůžou normálně dít! Někdo zase dostal hezky pod žebro.
12.10.2008 16:26
petra (neregistrovaný)
Idioti zasraní, k neuvěření. Bohužel nevěřím, že se po volbách něco změní.
14.10.2008 15:31
pppqqq (neregistrovaný)
Do voleb je ještě hodně daleko a navíc v té době bude již město zcela rozkradené a jistě nebude mít peníze na vyplacení Atolu ze smlouvy.
4.11.2008 09:02
xyz (neregistrovaný)
Já osobně zvedám ruku pro Lubomíra Štěpána. Začínám mít pocit, že je to jediný oponent na radnici, co šťourá do Atolu.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme