V centrále ČSOB nově sídlí pobočka České pošty. Lze se objednat on-line

Pobočka pošty slouží v ČSOB.
Pobočka pošty slouží v ČSOB. | autor: FB primátorky města

Pošta, která sídlila v ulici Československé armády, se přestěhovala do regionální centrály ČSOB na labském nábřeží v zóně Aldis v Hradci Králové. Je tam dalším nájemcem vedle školky, zubaře či kavárny. Podle vedení státního podniku Česká pošta jde o první úřad moderního střihu v regionu. Pobočka se nachází v přízemí. Nabízí bezbariérový přístup a na podlaze i značky pro nevidomé. Samozřejmostí je elektronické objednání, které dosud sloužilo už na poštách na Pospíšilově třídě, u nádraží nebo v Mrštíkově ulici. Informaci přináší zpravodajský web iDNES.cz.

„Jsme v centrále banky, takže je příznačné, že střih je bankovní. Věřím, že přispěje k vyššímu urbanistickému i společenskému rozvoji, že v ní obyvatelé najdou příjemné prostředí,“ řekl při slavnostním otevření generální ředitel České pošty Miroslav Štěpán.

"Klienti se mohou přes aplikaci či webové stránky objednat na konkrétní den a čas, zvolí si službu a vše je tu pro ně nachystané,“ uvedla ředitelka divize státní poštovní služby Martina Ivanová.
    
Česká pošta přesun pobočky zdůvodnila nevyhovujícími parametry původního místa v historické zástavbě. Chyběl hlavně bezbariérový přístup. Na vybudování pobočky se finančně podílela i banka.

Málo parkovacích míst

Hned první den provozu se ukázalo, že na nové adrese se dají očekávat potíže s parkováním. Původní pobočka měla hned přes ulici parkovací dům a za rohem parkoviště u stadionu, nová bude moci klientům nabídnout tři vyhrazená stání přímo před vchodem. Zatím tam však nejsou a auta stojí i na místech pro nabíjení elektromobilů či na příjezdové komunikaci.

„Dovedu si představit, že starší lidé, kteří mají lepší přístup veřejnou dopravou na pobočku na hlavním nádraží nebo na Pospíšilově třídě, se mohou obsloužit tam. Ale nemyslím, že by to byl takový problém,“ uvedla primátorka Pavlína Springerová a upozornila, že v okolí jsou další parkovací plochy.

Klienti pošty mohou parkovat na placeném parkovišti sousedního Aldisu, jež bývá v pracovní dny zaplněno ze tří čtvrtin. Když jsou však kongresy nebo velké akce, ani toto parkoviště nestačí.„Přímo u Aldisu by mělo vzniknout 220 nových parkovacích stání. Je to podmínka dalšího rozvoje,“ doplnil ho hlavní městský architekt Petr Brůna.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.4.2024 09:17
Petr (neregistrovaný)
Většinou to chválí jen ti, jichž se přestěhování pobočky přímo netýká. Nás, kterých se to přímo dotkne, se na názor nezeptal nikdo a řada z nás to bude mít pěkně z ruky. Takže pobočko, sbohem, balíky si na tebe posílat nenechám, raději využiji služeb privátních společnost. Ještě by mě zajímalo, proč se pobočka musela stěhovat. Asi hlavně proto, aby ČSOB mělo nějaké peníze v té své budově za nájem. Jeho výše by mě také zajímala. Hlavně ve srovnání s nájmem na původní adrese.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme