V Březhradě má vyrůst obří logistické centrum, občané se bouří

Nové logistické centrum společnosti ThyssenKrupp Ferrosta se má zhruba za rok začít stavět v královéhradecké čtvrti Březhrad. Areál tvořený zastřešenými a uzavřenými halami se bude rozkládat na ploše 25 tisíc metrů čtverečních. Stavba bude velmi podobná dalším logistickým centrům, která ThyssenKrupp Ferrosta provozuje v dalších evropských zemích.

Podle zástupců firmy projekt  neovlivní  běžný život v Březhradu. "Veškeré operace, které s činností centra souvisí, budou probíhat uvnitř tepelně i zvukově izolované haly. Obyvatelé Březhradu ani jiných částí Hradce Králové se nemusí bát žádného omezování,“ dodal vedoucí projektu Jaroslav Hrozný ze společnosti Logistic Invest CZ. Pro optické i estetické oddělení centra od stávající obytné zástavby navíc projekt počítá s výsadbou vzrostlé zeleně.
Proti výstavbě areálu, který bude sloužit jako sklad hutního materiálu, výrazným způsobem protestují občané Březhradu. Ti obří 14 metrů vysoké monstrum v těsném sousedství obce nechtějí. Petici proti stavbě už podepsalo zhruba 600 lidí. Těm se vůbec nelíbí, že je hradecký magistrát hodil přes palubu. Jak uvedl předseda březhradské komise místní samosprávy Dušan Ferčák, schválí-li magistrát výstavbu areálu proti vůli občanů Březhradu, může se zcela reálně otevřít otázka odtržení Březhradu od Hradce Králové.
Začátek stavby logistického centra je naplánován na květen příštího roku a bude trvat 12měsíců.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.7.2008 14:54
Jana T (neregistrovaný)
Vážení spoluobčané města Hradce Králové, přestože třeba nebydlíte v části Březhrad, prosím Vás o podporu v odporu proti plánované výstavbě logistického centra firmy ThyssenKrupp Ferrosta. Toto logistické centrum má vyrůst cca 60 m od bytové výstavby na pozemcích, na kterých jsou zdroje pitné vody a lesní porost. Dnes se Vás tato situace třeba výslovně nedotýká, ale zítra už můžete být v podobné situaci i Vy a budete potřebovat podporu jiných. Moc všem děkuji. Jana Tichá

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme