V Aldisu začíná 9. ročník ISSS

V královéhradeckém kongresovém centru Aldis se dnes a zítra koná již devátý ročník konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS). Jde o jednu z nejvýznamnějších evropských konferenčních akcí věnovaných problematice budování informační společnosti.
Nosnou částí programu ISSS 2006 bude především problematika e-governmentu na evropské, národní, regionální i lokální úrovni, rozvoj a zkvalitňování využití ICT ve veřejné správě, stejně jako rozšiřování elektronických služeb pro občany. Nebudou chybět ani další důležitá témata jako portály, komunikační infrastruktura informačních systémů veřejné správy, e-learning, interoperabilita, geografické informační systémy nebo otázky bezpečnosti. Na pořad jednání přijde i problematika širšího využívání informačních technologií v cestovním ruchu a rozvoj tzv. e-turismu.
Jako každým rokem se konference ISSS stane svědkem vyhlášení výsledků řady prestižních soutěží a předání významných ocenění v oblasti informatiky. Vedle ocenění Český zavináč budou představeni nejúspěšnější účastníci populární soutěže Zlatý erb, v jejímž rámci bude udělena také "zvláštní cena ministra pro místní rozvoj pro nejlepší turistický web" i některá další ocenění. Své vítěze pozná i mezinárodní evropská soutěž Eurocrest, hodnocení www stránek knihoven Biblioweb či soutěž Geoaplikace roku. Součástí slavnostního večera bude tradičně i předání ceny ministryně informatiky ČR.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme