Uzavření Benešovky omezí řidiče a sníží počet parkovacích míst

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Od pondělí 17. června dojde k uzavření části Benešovy třídy v Hradci Králové.

Řidiči od pondělí budou moci jet pouze po části vozovky, která nebude dotčena stavbou. Stavební práce, které budou v pondělí zahájeny, navazují na regeneraci Benešovy třídy, na další část její první etapy.

S omezením je třeba počítat i při parkování - na "Benešovce" dojde k výraznému snížení parkovacích míst.

Velký rozsah prací si vyžádá úplné uzavření jízdního pásu, kterým je nyní vedena doprava od Štefánikovy ulice k ulici Jana Masaryka. "Veškerá doprava bude převedena do druhého jízdního pásu, který dnes slouží k jízdě od ulice Jana Masaryka k ulici Štefánikově. V tomto jízdní pásu budou provizorně vyznačeny dva protisměrné jízdní pruhy, kterými bude vedena veškerá doprava včetně MHD obousměrně," popsala dopravní omezení Lenka Burýšková, tisková mluvčí královéhradecké policie. 

Policie ČR upozorňuje, že dojde k dílčí úpravě přednosti v jízdě v prostoru křižovatky třídy Edvarda Beneše a Jana Masaryka a také k výraznému snížení parkovacích stání, která jsou dnes vyznačena na třídě Edvarda Beneše. "Pro parkování vozidel byla určena část ulice Na Potoce v úseku od křižovatky s ulicí Hradeckou po křižovatku s ulicí Školskou. Uvedený úsek je v tomto směru průjezdný pouze jedním směrem a parkování vozidel bude umožněno vlevo ve směru jízdy," informovala mluvčí Burýšková.

Omezení se dotkou také cestujících v MHD, bude zrušen provoz dobíjecího automatu na Městskou kartu

Další provizorní parkovací místa budou vyznačena v ulicích Milady Horákové, Jana Palacha a Štefánikova. "Apelujeme proto na řidiče, aby se s uvedenými změnami seznámili a respektovali jak svislé, tak i vodorovné dopravní značení, které je již v těchto místech instalováno," vzkazují policisté. 

Omezení na tř. E. Beneše je dlouhodobé a předběžně je naplánováno až do října roku 2014.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme