Štítky: | Doprava |

Uzavírky ve městě zveřejňuje portál HradecKrálové.cz, nově budou i na městském webu

| autor: hradeckralove.cz

Kompletní přehled dopravních uzavírek v Hradci Králové poskytuje náš portál Hradec Králové.cz už řadu let. Kromě pravidelně aktualizovaných objížděk a uzavírek zde řidiči najdou také aktuální zprávy o nehodách a další hradecké dopravní zpravodajství v podobě článků. 

Podobnou službu připravují také na královéhradeckém magistrátu. Pro všechny, kteří chtějí mít informace z Národního dopravního informačního centra o uzavírkách v Hradci, se tyto údaje brzy stanou součástí již existujícího pasportu komunikací.

Některé uzavírky a dopravní omezení v Hradci Králové jsou iniciovány vlastníky komunikací, jimiž není vždy město, může jím být stát či Královéhradecký kraj. „V takovém případě je město o plánovaných zavírkách informováno pouze písemně. Celkový souhrn všech dopravních omezení však poskytuje zájemcům a řidičům Národní dopravní informační centrum bezplatně, a to prostřednictvím svých aplikací ať už pro chytré telefony, počítače nebo tablety. Město by rádo i tyto informace, které dostává od státu či kraje, dávalo do budoucna souhrnně na vědomí všem občanům, a to prostřednictvím svého mapového projektu Pasport komunikací,“ vysvětlil přínos počinu Jiří Svátek, vedoucí odboru rozvoje Magistrátu města Hradec Králové.  

Už nyní je možné díky některým tabletům a chytrým telefonům nahlížet do map, které čerpají informace o dopravních omezeních a uzavírkách právě centrálně z Národního dopravního informačního centra. Elektronicky je tedy bude moci v blízké budoucnosti předat občanům i městský webový portál. Přesný termín zprovoznění služby zatím radnice neuvedla. 

  • Na území Hradce Králové je zhruba 60 km státem či Královéhradeckým krajem vlastněných silnic.

  • Městu Hradec Králové na katastru města patří asi 102 km místních komunikací, 294 km chodníků a 41 km cyklostezek.

  • Státu patří silnice prvních tříd. V Hradci jsou to například tyto: ulice Brněnská, Holická, Víta Nejedlého, Ant. Dvořáka, Koutníkova, Bratří Štefanů a II. silniční okruh, které spravuje zpravidla Ředitelství silnic a dálnic.

  • Silnice druhé i třetí třídy patří Královéhradeckému kraji a spravuje je zpravidla Správa a údržba silnic. Mezi tyto silnice patří ulice Petra Jilemnického, Zborovská, Kladská, Jana Černého, Pouchovská. Městu patří pouze místní komunikace.

Pravidelné DOPRAVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z HRADCE KRÁLOVÉ najdete zde, najdete zde také zprávy a kamery

O objížďkách a uzavírkách se dočtete na odkazu zde

O aktuálních dopravních nehodách v Hradci Králové se dočtete zde.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme