Už příští sobotu rozzáří Hradec vánoční výzdoba

Již několik let krášlí  ulice města v Hradci Králové venkovní vánoční výzdoba. Ani letos tomu nebude jinak. Vánoční osvětlení instalují pracovníci technických služeb postupně od začátku října tohoto roku. Nyní se dodělávají poslední úpravy, aby mohlo být vše spuštěno před první adventní nedělí, která letos vychází na 28. listopadu. Vánoční výzdoba ale bude poprvé rozsvícena už v sobotu 27. listopadu a potrvá až do 6. ledna příštího roku.

Letos bylo na vánoční výzdobu použito přibližně 120 motivů, které byly rozmístěny již tradičně na nejfrekventovanějších místech v centru města. Jedná se například o ulice Karla IV., Švehlova, Čelakovského, V Kopečku, Baťkovo náměstí, třída ČSA, Tylšův a Pražský most, okolí zimního stadionu nebo Muzeum východních Čech. Jediným místem, které stojí mimo střed města a bude jej také zdobit vánoční osvětlení, je prostranství u hřbitova v Kuklenách.
Vedle zmíněných motivů je světelnými řetězy nazdobeno přibližně 50 stromů. Ty se nacházejí například na Ulrichově náměstí, Gočárově třídě, náměstí 28. října, U Koruny, poblíž hotelu Alessandria, u novohradského kostela sv. Antonína, před magistrátem města, ale třeba také u křižovatky Brněnská, nákupního střediska ve Věkoších a na Moravském předměstí u Hvězdy. 
K tradičním vánočním výzdobám města patří i dva vánoční stromy. Jeden bude stát na Velkém náměstí a druhý na Masarykově náměstí. Letos půjde o douglasky tisolisté, které rostly na zahradě soukromých majitelů ze Slezského předměstí a Předměřic.  Darované stromy by měly být pokáceny a transportovány na uvedená náměstí v úterý 23. listopadu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme