Už i Hradečáci mohou nakupovat bez obalu. První obchod otevřel v Malšovicích

První bezobalový obchod v Hradci Králové najdete v Malšovicích.
První bezobalový obchod v Hradci Králové najdete v Malšovicích. | autor: ČRo HK

Přijít do obchodu s vlastními nádobami a pytlíky, a bojovat tak s nepříliš ekologickým balením zboží do nejčastěji plastových obalů můžete už i v Hradci Králové. Petra Lorencová a Marta Dolanová otevřely v Malšovicích první bezobalový obchod, který navštívila redaktorka Českého rozhlasu Hradec Králové.

Petra Lorencová a Marta Dolanová by si podle ní přály, aby zákazníci při nákupu u nich v bezobalovém obchodě i relaxovali, proto mají v prodejně místa k sezení, knihy a časopisy či dětský koutek. 

Zboží si kupující dávají do vlastních nádob, sklenice a textilní pytlíky je možné při prvním nákupu pořídit i přímo na místě. Také dodavatele si majitelky vybírají bezobalové, vyměňují s nimi prázdné nádoby za plné, odebírají zboží ve velkých pytlích a vše, co už jde, nakupují zcela bezobalově.

Obchod bez obalu je určen spolupracujícím zákazníkům, kteří chápou jeho filosofii a těší je, že mohou trochu přispět k ochraně životního prostředí a naší Země, a to tak banální záležitostí, jako je nákup mouky, opakovaně použitelných odličovacích tampónů nebo mýdla. Kromě potravin nabízí i drogerii a ekologické úklidové prostředky.

Cílem je také šířit myšlenku bezodpadové domácnosti mezi veřejností, pořádat workshopy, přednášky a diskuse třeba na téma eko-úklid a hygiena. Obchod Bez obalu je první vlaštovkou bezobalového nakupování v našem krajském městě. V rámci kraje byste zatím našli ještě jeden v Náchodě na Komenského třídě. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Už pátý Lidl se začal stavět v Pilnáčkově ulici

Výstavba nové prodejny Lidl v Hradci Králové začala koncem května v Pilnáčkově ulici. Kolem staveniště je rozprostřen plot, na kterém kolemjdoucí na plakátech poznají budoucí podobu exteriéru prodejny i parkoviště. Je zde také uvedeno, že již pátá prodejna Lidl v Hradci má plán…
Čtěte více

Uzavírka Úprkovy ulice změní trasy linek číslo 11 a 17. Změny začnou od 7. července

Kvůli opravě vozovky v Úprkově ulici bude v termínu od 7. července až do 24. října uzavřena část silnice mezi Malšovicemi a Malšovou Lhotou. Rekonstrukce hlavního průtahu v hradeckých Malšovicích bude pokračovat poslední etapou. Opravovat se bude silniční povrch Úprkovy ulice,…
Čtěte více

Opravy Úprkovy ulice začnou v červenci. Uzavírka ovlivní i provoz MHD

Rekonstrukce hlavního průtahu v hradeckých Malšovicích bude pokračovat poslední etapou. Opravovat se bude silniční povrch Úprkovy ulice, dojde i na nové chodníky a úpravu těch stávajících, vybudování nové zastávky MHD, úpravu zeleně a doplnění osvětlení. Práce by měly být…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme