Úředníci se sejdou s obyvateli Benešovky

Magistrát města Hradce Králové ve spolupráci se společností Partnerství o. p. s. pořádá setkání občanů, kteří mají zájem podílet se na plánování regenerace ulice Edvarda Beneše. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, setkání proběhne v sobotu 3. prosince od 10 do 14 hodin v centru Bé plus v ulici E. Beneše 575 za restaurací Kozlovka.
"Na ulici Edvarda Beneše v Hradci Králové a v jejím okolí žije nebo pracuje několik desítek tisíc lidí. Je to množství srovnatelné s mnohým bývalým okresním městem a město Hradec Králové si samozřejmě uvědomuje, že stav, ve kterém se Benešovka nyní nachází je dále neudržitelný. Nemalé finanční prostředky, které hodláme do regenerace Benešovy ulice investovat, však musí být použity cíleně a s rozmyslem," řekl náměstek primátora Josef Malíř. Po odborných stanoviscích a analýzách dat, shromážděných během různých sociologických průzkumů, přijdou na řadu konkrétní náměty obyvatel, kteří místo znají z každodenní zkušenosti.
Podklady pro samotné plánovací setkání vychází z poznatků a připomínek komise místní samosprávy, zástupců bytových družstev a společenství vlastníků. Během setkání dostanou místní obyvatelé možnost určit konkrétní místa, kde je například třeba zlepšit bezpečnost či usnadnit přístup nebo doplnit možnost posezení apod. Zúčastnění budou mít možnost přímo navrhnout využití několika ploch tak, aby lépe sloužily potřebám místních.
Po konzultaci s Technickými službami a příslušnými odbory magistrátu budou vybrány návrhy, které náměstek primátora Josef Malíř předloží zastupitelstvu ke zvážení a podpoře. Některé z nich by se tedy měly dočkat realizace během prvního pololetí příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.3.2006 12:51
hradečák (neregistrovaný)
Je stavba potřeba, nebo si někdo chce namastit kapsy?
Pánové ze zastupitelstva si zase chtějí namastit kapsu, jinak by nevnucovali to, co chce málokdo, chce-li to vůbec. Tuto taktiku opakují často, ať srovnají počet těchto oblud na kterých si mastí kapsy někdo ne tuzemský, ale na úkor občanů. Kdo vlastně definuje potřebu, chodí snad podněty ke stavbě dalších oblud, kterými jsme již obklopeni?
Hradečák

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme