Úřad práce chce s krajským úřadem vyměnit objekty

Současné sídlo Krajského úřadu Královéhradeckého kraje ve Wonkově ulici by v budoucnu mohlo sloužit pro potřeby úřadu práce (UP). Ten totiž hejtmanství nabídl, že by s ním současné krajské sídlo vyměnil po přestěhování krajských úředníků do nově zrekonstruovaného bývalého pivovaru za stávající budovu UP.
Jak píše dnenší MF Dnes, krajští radní s nabídkou souhlasí. Kromě budov UP by totiž získal od státu ještě areál bývalé interní kliniky na Pospíšilově třídě. Zatímco objekt UP by chtěl kraj pronajímat firmám, kliniku by využil jako léčebnu dlouhodobě nemocných.
Nynější sídlo kraje je ve zhruba 15 let starém domě po někdejším krajském výboru KSČ a kraj do jeho modernizace vložil 150 milionů korun. Do budovy se vejde asi 220 zaměstnanců, dalších zhruba 140 úředníků kraje pracuje na dvou jiných místech ve městě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.6.2005 08:19
Petr (neregistrovaný)
150 miliónů
Nějak se mi zdá, že než ten barák který byl před tím než ho zabral Kraj pronajatý a s fungujícím kinem (i když kino to má dnes težký), tak než se z těch pronájmů vydělá 150 milonů, to bude asi hodně dlouho trvat, že ?? A k čemu budou další kanceláře, kam se podívám jsou nabídky "kanceláře k nájmu". Na letišti chcete budovat "podnikatelskou líheň" ale asi tady chybí vejce :o)
13.6.2005 16:29
mmm (neregistrovaný)
RE: 150 miliónů
Vejce, vejce - ale musí mít taky kohouta, nejen slepici, cha, cha! A to oni asi nevědí.
13.6.2005 16:28
hradečák (neregistrovaný)
sídla, paláce...kvalitnější práce??
Takže se zase bude bourat a přestavovat, upravovat - bude na to stačit 150 milionů nebo už to bude za víc?? No co, sedřeme to z daňových poplatníků.
16.6.2005 14:13
jari kopta (neregistrovaný)
Nic není jak má být
Proč například nejde úřad práce do budovy dřívějších Gajerových kasáren, které město HK dostalo bezúplatně od státu. Tam by to bylo v centru a se vším komfortem.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme