Univerzita Karlova bude v Hradci expandovat

Působnost Univerzity Karlovy v Hradci Králové se výrazně rozroste. V současné době sídlí v Hradci Králové lékařská faktulta a farmaceutická fakulta. Nově by v Hradci Králové Univerzita Karlova měla mít i univerzitní výukové a výzkumné centrum. Informuje o tom server Novinky.cz.

Podle Novinek už minstr školství Josef Dobeš podepsal poskytnutí dotace na tento projekt za téměř 400 miliónů korun.
"Nyní připravujeme vyhlášení výběrového řízení na generálního dodavatele stavby, předpokládáme, že vlastní stavební práce začnou ještě v letošním roce," citují Novinky děkana lékařské faktulty Miroslava Červinku. Univerzita získá téměř 7000 metrů čtverečních plochy, kterou bude možné využít pro výuku i výzkum. "Nové prostory rozšíří stávající, které již nestačí současným požadavkům na výuku, vědu a výzkum jak svojí velikostí, tak i požadavky na technické zázemí," dodal Červinka. Nová budova by měla oběma fakultám sloužit od 1. září 2014. Kampus Univerzity Karlovy vyroste v těsném sousedství hradecké fakultní nemocnice.
Vybudování první etapy bude z 85 procent financovat Evropská unie, zbývající peníze uvolní ze svého rozpočtu stát. Nová budova by měla oběma fakultám sloužit od 1. září 2014. Výstavba kampusu bude rozdělena do několika etap, postup další výstavby bude záležet na úspěchu při získávání peněz. Celkové náklady na zbudování kampusu se blíží částce kolem 2,5 miliardy korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme