Unikátní projekt Kinoautomat v Bio Central podpoří dobrou věc

Kinoautomat z 60. let navštíví Bio Central | Zdroj foto: Bio Central
Kinoautomat z 60. let navštíví Bio Central | Zdroj foto: Bio Central

Pamatujete ještě na unikát českého i světového filmu ze 60. let - na Kinoautomat?

Do Bio Central zavítá tento pátek s filmem Člověk a jeho dům a doprovodí tak mimojiné druhé výročí činnosti královéhradeckého nadačního fondu Aquapura Pavla a Moniky Staňkových. Fond v našem kraji pomáhá pacientům trpícím poruchou srážlivosti krve. 

Slavnostním programem, který se koná v pátek 7. června od 18 hodin v Bio Central, provází moderátor a herec Tomáš Matonoha a zvána je také veřejnost. 

Kinoautomat je světový unikát, který spatřil stříbrné plátno už v 60. letech minulého století. „Projekt Kinoautomat je skvělou volbou, jak zprostředkovat divákům netradiční zážitek z prvního interaktivního filmu na světě, který silně oslovil už diváky na světové výstavě Expo v roce 1967 v Montrealu," říká Petr Vítek, ředitel Bia Central v Hradci Králové.

A nyní mají možnost se ho na velkém plátně zúčastnit i královéhradečtí diváci. Co tedy mohou od večer s Kinoautomatem očekávat? "Spočívá v promítání interaktivní české komedie Člověk a jeho dům v hlavní roli s Miroslavem Horníčkem. Moderátor Tomáš Matonoha v průběhu filmu opakovaně promítání zastaví a vyzve diváky, aby pomocí hlasovacích zařízení sami rozhodli o tom, jak bude příběh pokračovat, co má hrdina filmu udělat, jak se rozhodnout, jak řešit situaci, ve které se ocitl," popsala Ilona Machová z Bio Central. Během filmu dojde k mnoha komickým situacím a i když snímek popisuje příběhy z běžného života, vždy sklízí velký divácký úspěch. 

Zajděte nejen do kina, ale také podpořit dobrou věc

Během pátečního večera se v Biu Central uskuteční také veřejná sbírka ve prospěch pacientů s tromboembolií a nadační fond AQUAPURA zástupcům Oblastní nemocnice Jičín předá lékařské přístroje, tzv. koagulátory, které pomáhají pacientům s diagnostikovanou poruchou srážlivosti krve. „Slavnostní večer s Kinoautomatem je naším poděkováním partnerům a sponzorům, kteří podporují nadační fond AQUAPURA a jejichž přízně si velmi vážíme. Také bychom s problematikou tromboembolie rádi seznámili širší veřejnost, o což se dlouhodobě snažíme i v našich osvětových aktivitách,“ uvedl Pavel Staněk, zakladatel a předseda správní rady nadačního fondu AQUAPURA.

Nadační fond předá jičínské nemocnici také 60 000 korun, čímž navazuje na loňský rok, kdy oblastním nemocnicím měst Trutnov, Rychnov nad Kněžnou a Náchod předal za více než 160 000 korun a celkem devět koagulátorů. I v těchto oblastních nemocnicích mají nyní pacienti vyšetření krve koagulátorem zdarma. Fakultní nemocnice Hradec Králové byla přístroji od nadačního fondu vybevena už v roce 2011.

Vstupenky na Kinoautomat jsou ještě v prodeji v pokladně kina Bio Central a nebo si je diváci mohou rezervovat. Pracovníci kina dodávají, že počet vstupenek je omezen.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více

Hradecká kina a knihovna se 11. května probudí, divadlo zatím zůstane zavřené

Od pondělí 11. května mohopu některé instituce obnovit provoz, který byl zastaven kvůli koronavirové nákaze. Sály kulturních zaříezní se mohou zaplnit stovkou lidí, samozřejmě za dodržování určitých podmínek rozestupů a použití ochranných pomůcek. V Hradci například činnost…
Čtěte více

Letní kino Širák zahájí sezonu s Frediem Mercurym

Tuto sezónu zahájí letní kino Širák v Hradci Králové hudebním filmem Bohemian Rapsody. Promítat se bude ve středu 5. června ve 21:30. Diváci v letním kině u řeky Orlice uvidí během tří měsíců na pět desítek filmů. Pravidelné promítání skončí na konci srpna. Návštěvnost kina…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme