Ulice na Moravském Předměstí projdou rekonstrukcí za deset milionů korun

| autor: hradeckralove.cz

Nové povrchy ulic, chodníky, veřejné osvětlení i úprava okolní zeleně. To v příštích měsících čeká  ulice Štolbovu a Slunečnou na Moravském Předměstí, které jsou v neutěšeném stavu. Hradecký magistrát je hodlá opravit. Samozřejmostí bude bezbariérové provedení. Stavební práce by měly začít v létě a skončit na podzim.

Ulice Štolbova a Slunečná jsou celkově v nevyhovujícím technickém stavu, na některých místech chybí chodníky, jinde jsou ty existující v havarijním stavu. „V průběhu rekonstrukce dojde kromě vybudování nových povrchů silnice a chodníků i k instalaci nového veřejného osvětlení. Počítáme s tím, že by v rámci těchto prací byly provedeny i základní sadové úpravy,“ vysvětlil záměr Jindřich Vedlich, náměstek primátora zodpovědný za rozvoj města. Dodal, že ulice Štolbova je navržena jako obousměrná a bude ohraničena betonovými obrubami.

Podél komunikace je na obou stranách navržen takzvaný zelený pás, který bude přerušen vjezdy k soukromým pozemkům nebo parkovacími zálivy ze zámkové dlažby. V ulici Slunečná, jejíž šířka bude shodná s ulicí Štolbovou, tedy pět a půl metru, budou také parkovací zálivy a jednostranný chodník ze zámkové dlažby.

 
Pracovat by se mělo začít na začátku školních prázdnin. Celá rekonstrukce bude stát městskou kasu deset miliotnů koruna a hotovo by mohlo být na podzim.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme