Štítky: | Charita Hradec Králové |

Udělejte doma úklid: charita sbírá ošacení pro potřebné

Sociální šatník zdejší charity sbírá zimní oblečení pro potřebné
Sociální šatník zdejší charity sbírá zimní oblečení pro potřebné

Ještě týden sbírá Oblastní charita Hradec Králové teplé ošacení a obutí pro potřebné. Od konce října do příštího pondělí 12. listopadu tak mohou Hradečané přinést zachovalé a čisté věci na celkem sedm sběrných míst v Hradci Králové. 

Tak jako každý rok, se i letos pustila zdejší charita do sbírky pro potřebné. Charita uvítá především zimní vycházkovou obuv, teplé ponožky, rukavice, ručníky, trika s dlouhým rukávem, mikiny a další teplé zimní oblečení. 

Potřebné věci pro lidi bez domova můžete věnovat na těchto sběrných místech:
  • Sociální šatník v Kydlinovské ulici – jezdí sem linka autobusu číslo 10, sběr probíhá v úterý a čtvrtek od 13 do 17 hodin.
  • Studijní a věděcká knihovna - v šatnách v suterénu v pondělí, úterý, čtvrtek a pátek od 9 do 19 hodin, ve středu od 11 do 21 hodin a v sobotu od 9 do 12 hodin.
  • Obchodní centrum Atruim - v prvním patře u přechodu z Tesca se věci sbírají od pondělí do soboty v čase od 8 do 20 hodin a v neděli od 8 do 19 hodin.
  • Krajský úřad - v protorách suterénu u recepce se oblečení a obutí sbírá od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin.
  • Nové Adalbertinum na Velkém náměstí - v prostorách recepce od pondělí do neděle od 8 do 18 hodin.
  • Univerzita Hradec Králové, Fakulta informatiky a managementu (budova J, ulice Hradecká 1249) - od pondělí do pátku v čase od 8 do 16 hodin.
  • Univerzita Hradec Králové (budova A, ulice Hradecká 1227) - od pondělí do pátku v době od 8 do 16 hodin. 

"Děkujeme všem subjektům za poskytnutí prostor a vstřícný přístup. Děkujeme také za dary," vzkazují pracovníci zdejší charity. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Přečtěte si také

Tříkrálová sbírka začíná, pozor na falešné koledníky

Od pátku 5. ledna se také po ulicích Hradce rozejdou koledníci z Tříkrálové sbírky. Celkem na 450 skupinek koledníků projde více jak stovku obcí a šest měst regionu Královéhradecka a poprosí o dar do zapečetěných kasiček s logem charity. Letos premiérově v obci Benátky a s…
Čtěte více

Tři králové letos vybrali rekord. Kde peníze pomohou?

Rekordních téměř 26 milionů korun vynesla letošní Tříkrálová sbírka v hradecké diecézi. Výtěžek pomůže postiženým, nemocným, seniorům, matkám s dětmi v tísni i dalším potřebným v regionu. Takový výsledek organizátoři letošní Tříkrálové sbírky nečekali. Podle pořadatelů ukázala,…
Čtěte více

Lidé z Ukrajiny budou mít MHD zdarma, město se chce postarat i o děti

Vzhledem k mimořádné situaci mají váleční uprchlíci z Ukrajiny v Hradci Králové veřejnou dopravu zdarma. Pouze se v případě kontroly musí prokázat platným pasem či jiným dokumentem prokazující totožnost a statut běžence. Občané Ukrajiny jsou také postupně ubytováváni v městských…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme