Učebny a odborné dílny na hradecké Vocelovce prošly modernizací za 11,5 milionu

Nové učebny a technologie na hradecké Vocelovce vyšly na 11,5 milionu korun.
Nové učebny a technologie na hradecké Vocelovce vyšly na 11,5 milionu korun. | autor: KHK

Královéhradecký kraj investoval 11,5 milionu korun do nových učeben pro jazykové a digitální vzdělávání a vybavil dílny pro praktickou výuku řemeslných oborů na SOŠ a SOU Vocelova Hradec Králové. Co všechno prošlo modernizací a kdo nové technologie využije?

„Naše školy se postupně stávají centry celoživotního vzdělávání a tím, že jsme realizovali tento projekt, zkvalitníme kurzy, které naše škola v této oblasti nabízí. Jsou zaměřené na komunikaci v cizích jazycích, na práci s moderními digitálními technologiemi a na technické a řemeslné vzdělávání. Absolventi kurzů si prohloubí odborné znalosti a můžou tak na trhu práce najít daleko lepší uplatnění,“ řekla náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za oblast školství.

„Zmodernizovali jsme tři odborné učebny v budově školy a jednu v domově mládeže s celkovou kapacitou až 109 lidí. Do učeben a odborných dílen jsme pořídili nové vybavení. Zajistili jsme bezbariérovost prostorů, ve kterých budou kurzy probíhat, včetně rekonstrukcí dvou výtahů a toalet. Areál školy jsme ještě oddělili od přilehlé komunikace živým plotem,“ vyjmenoval radní Václav Řehoř odpovědný za krajské investice.

Většinu investice pokryla dotace

Investice přispěje ke zvýšení odborných znalostí a dovedností absolventů školy i kurzů dalšího odborného vzdělávání. „Potřeba celkové modernizace vyplynula ze zvýšeného zájmu o absolventy technických oborů. Učebny budeme převážně využívat v odpoledních činnostech, například pro kurzy elektroniky a robotiky, automatizace, jazykových kurzů zaměřených na stavební či automobilní obory. Pořízené vybavení každý rok využije až 212 účastníků kurzů,“ doplnil ředitel školy Lukáš Nepokoj.

Celkové výdaje projektu dosáhly zhruba 11,5 milionu korun, z čehož 90 procent pokryla dotace z Integrovaného regionálního operačního programu. Zbylou část hradil Královéhradecký kraj ze svých prostředků.


 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Kraj hledá firmu, která opraví Vrbenského kasárna

Chátrající budova Vrbenského kasáren v centru města by už brzy měla být minulostí. Královéhradecký kraj připravuje její rozsáhlou rekonstrukci. Většinu nákladů na investici za více jak půl miliardy korun by měly pokrýt čtyři již schválené dotace. Aktuálně probíhá soutěž na…
Čtěte více

Kraj podpoří stadion. Za dotace se vybaví tribuny, tělocvičny a další zázemí

Královéhradecký kraj hodlá podpořit výstavbu nové multifunkční arény v Hradci Králové, jehož investorem je Statutární město Hradec Králové, dotací ve výši 100 milionů korun. Poskytnutí finančních prostředků dnes projednala rada kraje. Návrh musí ještě schválit krajští…
Čtěte více

Vrbenského kasárna jsou ve vlastnictví kraje. Opravy tak mohou začít

Rekonstrukce zchátralých Vrbenského kasáren v Hradci Králové je zase o něco blíž. Město objekt nově darovalo Královéhradeckému kraji, který se o proměnu kasáren postará. Opravená budouva bude sloužit jako kulturně kreativní centrum, mimo jiné by tam měly vzniknout přírodovědecké…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme