Ubytovna pro neplatiče o rok odložena

Plánovaná výstavba ubytovny pro neplatiče nájemného v Hradci Králové bude o rok odložena. Není vyloučeno, že kvůli odporu lidí žijících v lokalitách určených pro zvažovanou ubytovnu bude nutné nalézt pro výstavbu jiné místo.
V současné době hradecká radnice na území města nemá žádný objekt či jiné prostory, kde by mohla zřídit nové prostory určené pro bydlení soudně vystěhovaných neplatičů. Původní plány pro umístění ubytovny uvažovaly o dvou možných lokalitách v průmyslové zóně na Slezském předměstí. Podle náměstka primátora Josefa Malíře ale bude málokdo chtít za souseda ubytovnu pro neplatiče nájemného. Není tak možné začít projektovat, dokud nebude vyřešena otázka, kde bude postavena. Náklady na výstavbu ubytovny by se měly pohybovat do deseti milionů korun. Objekt by měl pojmout přibližně 100 lidí.
V současné době má radnice k dispozici čtyři holobyty v Honkově ulici v Kuklenách. Ty vznikly na jaře 2005 nákladem 400 tisíc korun rekonstrukcí bytů čtvrté kategorie. Místnosti mají jsou vybaveny kovovými okenicemi, betonovou podlahou, zabudovanou potravinovou skříní, kamny na tuhá paliva a společným sociálním zařízením.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.11.2006 09:24
pavel2 (neregistrovaný)
Je to škoda, protože čím dál víc bude takových holobytů potřeba. Město by mělo urychleně hledat náhradní lokalitu a zahájit výstavbu potřebné ubytovny co nejdříve.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme