U fakultní nemocnice budou další cyklostezky

Cyklostezky u předmostí u hradecké fakultní nemocnice doznají změn. Radní dnes vybrali firmu, která se do úprav pustí.
"Záměrem je přeložit cyklistickou dopravu mimo profil motorové dopravy podél obou hran II. silničního okruhu. Velké množství cyklistů využívá stejné plochy jako chodci, což představuje určité bezpečnostní riziko, kterému se město snaží zamezit," uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Současně je plánována změna stávajícího přechodu pro chodce. Oboustranné trasy jsou navrženy v živičné úpravě s červeným povrchem o délce 200 metrů. Navrhované úpravy ve způsobu vedení cyklistické dopravy vycházejí z oddělení pěších ploch nástupního prostoru zastávek MHD od cyklistických pruhů. Dále počítají se sdružením cyklistické a pěší dopravy na mostě přes řeku Labe. Základním prvkem návrhu je tak vyvedení cyklistů mimo hlavní dopravní prostor II. silničního okruhu na mostě u soutoku a odstranění možnosti střetů cyklistů s čekajícími lidmi v prostoru zastávek MHD.
Cyklostezky u fakultní nemocnice patří mezi velmi frekventované. Při průzkumu cyklistické dopravy bylo zjištěno, že na cyklistických stezkách v dané lokalitě projelo na 440 cyklistů za hodinu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme