U bývalého pivovaru přibyla vodárenská věž

Jednou z nejnápadnějších změn na stavbě Administrativního centra v Hradci Králové, která proměňuje bývalý pivovar na sídlo Královéhradeckého kraje, bylo v posledních dnech mimo jiné dokončení hrubé stavby nové vodárenské věže. Ta bude sloužit například k protipožární ochraně areálu. Objekt této věže dnes mohou lidé vidět z třídy ČSA.

"Tato věž dosahuje výšky 32 metrů nad úroveň ulice ČSA a práce na ní pochopitelně ještě budou pokračovat," řekl krajský radní Tomáš Šubert, který na průběh stavby za Královéhradecký kraj dohlíží. Práce v současné době běží na všech úsecích stavby: dokončují se například hrubé podlahy, elektrické rozvody či topení v budově bývalého ředitelství. Na všech historických objektech již stavbaři odstranili původní střešní krytiny, vyměnili krovy a latě střech a začali pokládat novou střešní krytinu. "Na objektech bývalé sladovny a hvozdů naproti Jiráskovým sadům se již dokončují stropy posledních pater. Další viditelnou změnou bude i montáž věžového jeřábu, která proběhne koncem června. " dodal manažer projektu Jaroslav Fabián. Parkánová hradba, kterou objevili archeologové, byla přesypána ochrannou vrstvou zeminy a bylo provedeno zajištění pomocí 48 mikropilot. Po odkopání bašty byly boční strany zajištěny ochrannou vrstvou ze stříkaného betonu a bylo zahájeno postupné podkopávání a stabilizování paty zdiva.
Stavba bude v plném proudu pokračovat i nadále. Počítá se s tím, že celý komplex bude dokončen zhruba v polovině příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme