Štítky: | Aldis | Lávka přes Labe | čsob | lávka |

U Aldisu už začaly stavební práce. Do dvou let tam vyroste banka

Vizualizace banky ČSOB.
Vizualizace banky ČSOB. | autor: Projektil architekti

Nová budova banky ČSOB se právě v těchto dnech začíná stavět v prostorách u kulturního centra Aldis. Podoba tohoto místa by se tak v průběhu následujících měsíců měla razantně měnit. Stávající zarostlá plocha zmizí. K oživení lokality by mohla pomoci i lávka přes Labe, jejíž odkládaná stavba by měla začít v příštím roce. Informaci přináší Hradecký deník.

V současné době začaly stavební práce na klíčovém architektonickém projektu banky ČSOB v regionu, která zde do dvou let vystaví moderní a ekologickou kancelářskou budovu. Práci by v ní mělo najít přes tisíc zaměstnanců. Hotovo by mohlo být počátkem roku 2021.

„Vznikající hradeckou centrálu banky bude, stejně jako naše další nové budovy, charakterizovat respekt k ekologickým principům a soulad s okolním prostředím. Objekt banky bude jako poslední ukončovat řadu velkých budov na Eliščině nábřeží a věříme, že bude zároveň impulsem pro vznik zajímavého lokálního centra na Aldisu, “ uvedl pro Deník vedoucí projektů nových budov banky Ivo Koukol.

Součástí budovy bude regionální bankovní pobočka, kavárna sloužící nejen pracovníkům banky, ale také veřejnosti, a další pronajímatelné prostory pro drobné obchody a služby v parteru, jež napomohou oživení lokality. U vjezdové rampy do domu pak banka plánuje instalovat drive-in vkladový a výběrový bankomat, ze kterého bude možné vybírat peníze přímo z auta.

Banka u Aldisu bude plná moderních technologií

„Z hlediska ekologie a technologií bude budova zajímavá především svým hospodařením s tepelnou energií. K vytápění a chlazení objektu budou sloužit tepelná čerpadla, která budou využívat jako zdroj energie 108 energetických vrtů v podloží objektu. Tyto systémy spolu s vysoce kvalitním pláštěm budovy a důslednou rekuperací tepla z vnitřních zdrojů umožní dosáhnout mimořádně úsporného provozu,“ dodal Ivo Koukol. Moderní technologie se pak promítnou také do denního chodu na centrále. Tak například biometrické systémy budou sloužit pro kontrolu vstupů či plynulé řízení osvětlení podle přítomnosti pracovníků a intenzity denního světla. Nebude chybět ani vlastní jídelna, zázemí se speciálním parkovištěm pro kola a šatnami, pobytové střešní zahrady, a další.

Lávka přes Labe se začne stavět na jaře

Lokalitu by měla oživit i nová lávka, kterou chce město začít stavět příští rok. Lávka byla i součástí dohody mezi magistrátem a bankou ČSOB. „Na stavbu lávky přes Labe u Aldisu má město již platné stavební povolení. S rozpočtem 50 milionů korun se bude jednat o druhou největší investici v roce 2019. V současnosti se připravuje výběrové řízení na stavební firmu. Hotovo by mělo být do konce příštího roku,“ uvedl mluvčí hradeckého magistrátu Petr Vinklář. Pokud se během výběrového řízení neobjeví komplikace, stavba začne příští rok na jaře.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.12.2018 08:56
Eva (neregistrovaný)
Jaký osud čeká rozestavěnou budovu, která kazí dojem celého okolí?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lávka na Benešovce už slouží lidem. Kolik stála její oprava?

Nejen obyvatelům Benešovy třídy už slouží nová lávka u Kozlovky. Dokončena je o téměř dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Práce byly zahájeny loni v létě, po technologické přestávce pokračovaly dokončovací práce. Výsledkem je úplně nová lávka za více než 10,6 milionu…
Čtěte více

Dalibor Janda v Hradci oslaví své 70. narozeniny

Je neuvěřitelné, že náš český zpěvák s nezaměnitelným hlasem Dalibor Janda oslaví už 70 let. A slavit chce především se svými fanoušky a to i v Hradci Králové. Na 10. prosince chystá Gala koncert 70 v hradeckém Aldisu. Show začíná ve 20 hodin. Dalibor Janda přijede i se svou…
Čtěte více

Škroupova ulice přijde o parkovací místa. Bude obousměrná

Hradecká radnice chce cyklistům zjednodušit jízdu v centru města a lépe tak využívat v březnu otevřenou lávku přes Labe u Aldisu. Chystá proto zavedení obousměrného provozu pro cyklisty ve Škroupově ulici. Její úprava s vyznačením pruhu pro cyklisty si však vyžádá zrušení 22…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme