U Aldisu se staví víceúčelový dům

Čilý stavební ruch panuje už několik dní v okolí kongresového centra Aldis. Vzniká zde nový objekt společnosti Betonstav, ve kterém by měly být obchody, kanceláře, restaurace, ale i byty.
Podle náměstka primátora Josefa Malíře je nově vznikající stavba přesně tím typem objektu, který by město chtělo v lokalitě Aldis mít. „Tato budova by měla lidem nabídnout zábavu, práci i bydlení. Stavby s takovým využitím si u Aldisu přejeme,“ řekl Malíř. Stavba víceúčelového domu, který bude stát v sousedství zákaznického centra T-Mobile, by měla Betonstav vyjít na zhruba 300 milionů korun. V těsné blízkosti pak výhledově vznikne dvoupodlažní parkoviště, které rozšíří kapacitu v okolí Aldisu o 170 parkovacích míst. Tento objekt by mělo financovat město, náklady se vyšplhají na 20 milionů korun. Zástavba u Aldisu by měla pokračovat i v dalším období. Už na jaře příštího roku se začne stavět nové krajské sídlo katastrálního úřadu, které by mělo být hotovo v roce 2008. S rozšiřováním lokality souvisí i plány na vybudování kontroverzní lávky přes Labe, která by měla zkrátit cestu z centra do kongresového centra.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.8.2005 06:49
babka (neregistrovaný)
nové stavby,co se starými?
Co se stane s s nevyužívaným tzv. "technickým zázemím" , ta budova tam doslova straší...
1.8.2005 16:56
Matej JR (neregistrovaný)
RE: nové stavby,co se starými?
Taky by mne zajímalo co bude se schody do nebe. To nám pan Malíř neřekne?
2.8.2005 15:20
PietroNegro (neregistrovaný)
RE: nové stavby,co se starými?
Příšerný panelák bude zčásti, tj. asi o 2 patra ubourán a přestavěn. Bohužel. Dle mého názoru by měl být zbourán celý, třeba trhavinou, to by byla alespoň podívaná.:-))) Z architektonického a urbanistického hlediska jde o pěkný paskvil, který je nejen ohyzdný svojí architekturou, ale také pohledově v pohledech ve směru od silničního okruhu a OBI zakrývá historické dominanty města!!! Je zcela nevhodně situován.
2.8.2005 15:26
Hrdopíšek (neregistrovaný)
Lokalita Aldis
Taky by mě zajímalo proč se budou stavět pořád jen samá "polozapuštěná" parkoviště na místo pořádných podzemních. Jistě jde o finanční aspekty, ale myslím, že to je krátkozraké řešení. Za pár let totiž nebudou dostačovat a navíc když už budou jejich horní části hyzdit okolí, tak by alespoň měly mít pořádnou kapacitu i pod zemí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme