U Aldisu možná vyroste další podnikatelské centrum

Nové centrum pro začínající podnikatele a firmy možná vyroste poblíž královéhradeckého centra Aldis. Hradec Králové by tak začal nabízet již druhý tzv. podnikatelský inkubátor. Magistrát v současné době již zpracovává žádost o dotaci z EU na zřízení tohoto centra. Informuje o tom Hradecký deník.

Nové technologické centrum by se mělo nacházet mezi Aldisem a druhým silničním okruhem. „Kancelářské prostory nevyžadují takové podmínky jako například hotel nebo obytné domy, jejichž stavba je u Aldisu v plánu právě za touto budovou, která by je měla od rušného provozu oddělit,“ řekl Hradeckému Deníku náměstek primátora Josef Malíř. Centrum by mělo začínajícím podnikatelům nabíze zvýhodněné podmínky oproti běžnému tržnímu prostředí. O tyto služby je přitom velký zájem - podnikatelský inkubátor, který se nachází na letišti, je již plně obsazen.
Náklady na zřízení nového podnikatelského centra jsou odhadovány na 160 milionů korun. Dotace z EU by mohla činit až 75% celkových nákladů. Žádost o dotaci musí magistrát podat do konce roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme